• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.05.2020

15:44

ODMOR U SRBIJI NEMA ALTERNATIVU: Turoperatori se pripremaju za domaće goste, očekuju podršku države

Vesti

ODMOR U SRBIJI NEMA ALTERNATIVU: Turoperatori se pripremaju za domaće goste, očekuju podršku države

Podeli vest

Među predlozima upućenim Vladi Srbije pominju se vaučeri, animiranje ljudi iz dijaspore, kao i promocija Srbije na kineskom tržištu

Više od 70 lokalnih organizatora tura i aktivnosti po Srbiji obratilo se državnom vrhu Srbije sa predlogom 12 mera za oporavak turizma širom naše zemlje.

"Uvereni smo da bi se usvajanjem i implementacijom ovih predloga postigao povoljan efekat na male preduzetnike u turizmu, organizatore putovanja, hotelsku industriju i seoski turizam. Osim toga, sačuvala bi se radna mesta i omogućio oporavak turizma i ekonomije Srbije", navodi se u pismu koje je predsedniku Republike i predsednici Vlade Srbije uputila platforma "Serbian Adventures".

"Od svih predloženih mera i apela za oporavak privrede, najviše nam se dopao poziv predsednika Srbije da građani Srbije svoje odmore provedu u našoj zemlji. Znajući da je turizam najviše pogođen ovom krizom, kao i to da ova privredna grana poseduje veliki potencijal da bude generator oporavka srpske privrede, smatramo da zavređuje posebne mere i hitno delovanje kako bi njen oporavak bio što brži, a posledice što manje", navode dalje u pismu.

Među inicijativama koje su upućene predsedniku Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije, stoje između ostalog i predlozi: da se poveća broj vaučera za odmor u Srbiji i da se omogući da se koriste preko turističkih agencija i organizatora putovanja po Srbiji; da se kampanjom pozove dijaspora na odmor u otadžbini; da se ponuda Srbije promoviše na kineskom tržištu, itd.

Platforma "Serbian Adventures", koja se obratila državnom vrhu Srbije, okuplja lokalne organizatore turističkih tura i aktivnosti po Srbiji, i preko svog sajta omogućava rezervaciju više od 400 tura u našoj zemlji.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

U KOMŠILUKU SE OTVARAJU PLAŽE: Socijalna distanca obavezna, mere za organizaciju kupališta

GRCI UBLAŽAVAJU RIGOROZNE MERE: Ostrva "zaključana" do 1. juna, nema dolaska bez ovog dokumenta!

SVI ARANŽMANI OTKAZANI: Crne slutnje crnogorskih ugostitelja, sezone neće biti, nema ko da im dođe?




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija