• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zivotinje.rs/informer.rs

02.05.2016

19:15

GRADSKI ŽIVOT LJUBIMACA Veliki psi u stanu – okrutno ili ne?

Ljubav

GRADSKI ŽIVOT LJUBIMACA Veliki psi u stanu – okrutno ili ne?

Podeli vest

Veliki psi poput doga, hrtova, bobtejla, mastifa ili šarplaninaca sve su češći prizor na ulicama naših velikih gradova

Njihovi vlasnici obično žive u stanovima, malim ili velikim. Zato nam se često nameće pitanje – da li je u redu čuvati veće pse u krcatim krajevima i stanovima? Možda ćete se iznenaditi ali odgovor je - ponekad da.

Kada vidimo velikog psa, često pretpostavljamo da je njegovo mesto u dvorištu, pogotovu negde u selu, van grada. Ali većina velikih pasa ima tendenciju da postanutihi i manje aktivni u odraslom dobu. Oni će rado biti vaš pratilac u šetnji po parku, a isto tako će uživati u odmoru u stanu dok ste vi na poslu. Mnogi stanovnici gradova cene velike pse zbog tih kvaliteta, kao i zaštite koju pas pruža - čak i ako, u stvarnosti, ne bi ni "mrava zgazio". 

TAJNA ŽIVOTA! Pogledajte šta vam poručuju NASMEJANE ŽIVOTINJE!

Uglavnom već pomenute rase su dobri kandidati za gradski život. Oni su, bez sumnje, vrlo aktivni dok su još štenci, ali kako sazrevaju vremenom se “olenje”. To ne znači da njima nije potrebna vežba, ali im nije potrebno onoliko istrčavanja i trošenja energije kao retriverima ili border koliju. 

Međutim, nije svaki veliki pas pogodan za život u velikom gradu. Nekim rasama, poput velikog šnaucera, možda će biti potrebno više aktivnosti nego što zauzet vlasnik može da mu obezbedi. Sa druge strane, njufaundlender će voleti gužvu u gradskim uslovima. Iako će se oni prilagoditi bilo kojoj kvadraturi stana, ipak ćete se možda saplitati o njih dok čistite ili prolazite. 

Pre nego što nabavite psa, isplanirajte unapred i postavite sebi nekoliko pitanja pre nego što velikom psu pružite dom u velikom gradu… Koliko nedeljno radite? Koliko buke pravi pas? 

Ukoliko ste mudro izabrali, vi i vaš nežni džin možete živeti savršeno srećno u velikom gradu. 

(VIDEO) DIVNO! Ovakve ljubavi se rađaju u najranijem detinjstvu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija