• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informers

14.06.2020

13:30 >> 13:38

SPREMITE SE ZA ŠORTSEVE I SUKNJE: Kako da celulit bude manje vidljiv?

Ljubav

SPREMITE SE ZA ŠORTSEVE I SUKNJE: Kako da celulit bude manje vidljiv?

Podeli vest

Ne morate da se prosto "pomirite" sa celulitom – evo kako da ga ublažite...

Većina žena, čak 93 odsto – ima celulit u nekom trenutku života. Dr Edvin Entoni kaže da celulita ne možete u potpunosti da se rešite, ali možete da ublažite njegovu vidljivost...

Ostavite cigarete

Pored toga što je najveći faktor rizika za mnoge bolesti, pušenje smanjuje i protok krvi kroz krvne sudove i smanjuje proizvodnju kolagena, tako da vezivna tkiva postaju oštećenija, pa masti koje se nalaze ispod, odnosno celulit, postaju vidljivije.

U KLINČU sa jednim od najvećih 'NEPRIJATELJA' žena - ZBOGOM CELULITU u samo 3 KORAKA!

OVU VOĆKU MOŽETE DA STAVITE U KREMU ILI LOSION - Napravite sami preparate za negu!

Pijte dosta vode

Time što će organizam biti hidriran, koža će biti zategnutija i imaće volumen, a vezivna tkiva će biti jaka, pa će se i celulit manje videti.

Foto: Shutterstock

Tuširajte se hladnom i toplom vodom

To posebno važi za noge!

- Smenjivanje hladne i tople vode skuplja i širi krvne sudove, čime se podstiče cirkulacija - kaže stručnjak za celulit Georgiu Zenihristos.

PRVA POMOĆ PRED IZLAZAK! Evo kako da sakrijete celulit, uz ovaj preparat koji svi imamo u KUPATILU izgledaćete kao BOMBA! Koriste ga i manekenke...

- Koža reaguje na sličan način, a i celokupan metabolizam će biti podstaknut hladnom vodom u proces koji se naziva termogeneza. Možete da počnete toplom vodom oko 30 sekundi do dva minuta, zatim promenite na hladniju i proces ponavljate pet puta.

Foto: Shutterstock

Izbacite šećer

Preterane količine slatkiša, koktela, gaziranih napitaka i slično, definitivno neće pomoći da izgledate zategnuto. Štavite, Zenihristos kaže da je to glavni uzrok celulita jer smanjuje količinu kolagena u telu!

Foto: Shutterstock

Budite aktivni

Fizička neaktivnost doprinosi opuštenoj koži, zato je dobro da što više budete u pokretu, pa će i koža izgledati zategnutije i lepše.

Foto: Shutterstock

Pijte kafu ili čaj

Polifenoli u kafi i čajevima su efikasni u borbi protiv celulita. Ipak, ne treba preterano da pijete ove napitke zbog toga što sadrže i kofein.

VREME JE DA SE REŠITE 'POMORANDŽINE KORE', a masaža medom ČINI ČUDA!

Jedite pomorandže, limun i grejpfrut

Iako celulit liči na koru ovih namirnica, a često se i naziva "pomorandžinom korom", ove namirnice su bogate vitaminom C, podstiču proizvodnju kolagena i jačaju vezivna tkiva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija