• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

07.06.2020

11:22 >> 11:25

U KLINČU sa jednim od najvećih 'NEPRIJATELJA' žena - ZBOGOM CELULITU u samo 3 KORAKA!

Ljubav

U KLINČU sa jednim od najvećih 'NEPRIJATELJA' žena - ZBOGOM CELULITU u samo 3 KORAKA!

Podeli vest

Jedna od najdelotvornijih metoda za uklanjanje pomorandžine kore je masaža - anticelulit u salonu, obična kod kuće - koja podstiče cirkulaciju i pomaže organizmu da se oslobodi toksina

Celulit je jedan od najvećih "neprijatelja" s kojim se susreće gotovo svaka žena. Ipak, ovaj poremećaj u sastavu tkiva može da se svede na najmanju moguću meru, ali uz puno strpljenja. Iako svake godine kozmetičari, pa i lekari lansiraju nove tehnike u suzbijanju celulita, teško je odrediti koja je najbolja, a koja nije. Osim toga, neki tretmani su toliko skupi da retko ko može da ih priušti. Ako vodite računa o tome šta jedete, redovno vežbate i koristite adekvatne kreme, koje možete da napravite i kod kuće, ni uspeh neće izostati.

DOBRA VEST ZA DEBELJUCE: Ne morate da smršate, samo PROVERITE ove 3 STVARI!

MAČ SA DVE OŠTRICE! Ako već morate, GRICKAJTE ZDRAVO! (Recepti)

Masaža

Jedna od najdelotvornijih metoda za uklanjanje pomorandžine kore je masaža - anticelulit u salonu, obična kod kuće - koja podstiče cirkulaciju i pomaže organizmu da se oslobodi toksina. Kad je reč o izboru ulja, hladno ceđeno, nerafinisano kokosovo ulje prirodno hidrira kožu i deluje kao antioksidans, što doprinosi borbi protiv celulita. Masirajte kritična mesta kružnim pokretima ili običnim masažerom oko 10 minuta svakoga dana.

Foto: Shutterstock

U apotekama možete pronaći anticelulit gel od bršljana (prilično je jeftin), a kod kuće možete da uradite i piling: pomešajte dve kašike smeđeg šećera, tri kašike mlevene kafe i kašiku maslinovog ulja. Smesu stavite u frižider i tri puta nedeljno masirajte zahvaćena mesta.Đumbir, takođe, deluje kao antioksidans i tonira kožu. Osim toga, potpomaže vezivanje kiseonika u telu, što vodi ka bržem sagorevanju masnoća i izbacivanju toksina iz organizma. Kremu možete da napravite i sami tako što ćete u blenderu/secku samleti svež đumbir dok se ne pretvori u krem i onda njime masirati kritična mesta.

Ishrana

Kada je reč o hrani, ne postoje namirnice koje direktno deluju na celulit, ali se zdravom ishranom može uticati na njegovo smanjenje. Izbacite sve prerađevine, industrijske slatkiše, sokove, kafu smanjite, alkohol takođe, te konzerviranu hranu i namirnice koje obiluju aditivima.

MASKA KOJA VAS PODMLAĐUJE - Samo JEDAN SASTOJAK briše 10 godina s lica!

Ishrana treba da bude bazirana na voću i svežem, barenom ili grilovanom povrću bogatom vlaknima kao što su brokoli, spanać, razne salate, tikvice, pečurke, cvekla...

Foto: Shutterstock

Meso je poželjno jer snabdeva organizam kvalitetnim proteinima i učestvuje u izgradnji mišića, a neka bazu čine pileće meso, ćureće, riba i teletina.

Ugljene hidrate jedite u manjim količinama. Birajte integralnu testeninu, krompir, integralni hleb, pirinač i žitarice. Važno je da jedete redovno, ne preskačete obroke i ne gladujete, dok bi šećere trebalo izbaciti, makar na tri meseca.

ZA SJAJAN POČETAK DANA! Ovseni kolačići s jabukom, zdravo i ukusno!

Jela začinite svežim začinskim biljem koje je bogato mineralima, i to na kraju kuvanja. Količinu soli ograničite i ne solite naknadno jela.

Foto: Shutterstock

Pre svakog glavnog obroka bilo bi dobro da popijete čašu nezaslađene limunade ili razblaženog jabukovog sirćeta. Telo tako bolje apsorbuje proteine i stvara kolagen.

SE*S NA PRVOM SASTANKU? Da li iz ovakvog početka može da se izrodi veza?

Glad možete da zavarate zdravom užinom, nekom voćkom ili parčetom integralnog hleba. Pijte najmanje dva litra vode dnevno i dve do tri šolje zelenog čaja.

Vežbice

Trud da se oslobodite celulita može da bude uzaludan ako ste fizički neaktivni. Treneri preporučuju kombinaciju kardio treninga i treninga snage. Probajte vožnju biciklom, penjanje uz stepenice, ples, plivanje i rolere uz vežbe snage u kojima možete da koristite medicinke, girje (rusko zvono), elastične trake i lopte.

Foto: Shutterstock

Trebalo bi da vežbate tri do pet puta nedeljno sa 70-80 odsto maksimalnog opterećenja, a možete da probate i sledeće vežbe:

* Lezite na leđa, ruke stavite pored tela. Potom savijte noge u kolenima, blago ih razmaknite i sa osloncem na petu izdižite zadnjicu. Ponovite to šest do osam puta.

* Lezite na leđa, ruke stavite na potiljak. Noge malo podignite (na 30-40 stepeni) i zategnite, a potom privlačite grudima naizmenično jednu pa drugu nogu, savijajući ih u kolenima. Ponovite to šest do osam puta.

* U sličnom položaju nogama možete da izvodite i makazice, preklapajući ispružene i zategnute noge jednu preko druge. Ako vam je lakše, ruke možete da savijete u laktovima i podbočite se. I ovu vežbu ponovite šest do osam puta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija