• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

15.02.2020

09:07

OPASNO PO ZDRAVLJE! Ove namirnice nikako ne smete da kombinujete!

Ljubav

OPASNO PO ZDRAVLJE! Ove namirnice nikako ne smete da kombinujete!

Podeli vest

Ovako iskombinovana hrana može da izazove probavne tegobe, a posebno bi osobe sa osetljivim stomakom trebalo da ih izbegavaju. Ukoliko unosite ovu kombinaciju hrane duži period postoji moućnost javljanja hroničnih tegoba sa probavom

Voće sa ostalom hranom

Voće je najbolji izvor vitamina i antioksidanata, ali ono sadrži i kiseline koje uzrokuju fermentaciju u želucu, pa to dovodi do usporavanja varenja druge hrane. Pored toga voće uzrokuje i nadimanje. Da bi ste izbegli negativan uticaj voća najbolje ga je konzumirati na prazan želudac.

Foto: Shutterstock

Meso, riba i mlečni proizvodi

Još jedna kombinacija koja je često prisutna na ovdašnjim trpezama. Ono što je ovde loše je to što ova kombinacija vrlo loše utiče na sistem za varenje. Ako želite da telo iskoristi sve hranljive sastojke iz mesa i mlečnih proizvoda, onda je najbolje iste jesti odvojeno.

OVO SU SIMPTOMI ČIRA NA ŽELUCU! Evo kako da ublažite neprijatne TEGOBE!

RUČAK ZA CELU PORODICU ZA SAMO 300 DINARA! Izdvajamo tri predloga za jeftin i ukusan obrok!

Dakle meso treba jesti u kombinaciji sa povrćem. Takođe važi i za mlečne proizvode poput sira, kajmaka, pavlake. Ove namirnice je najbolje konzumirati sa povrćem.

Anketa

Meso i krompir

Ovo je već tipična kombinacija na ovim prostorima koja se nikako ne preporučuje. Proteini iz mesa se vare u želucu, dok se skrob iz krompira vari u tankom crevu. Dokazano je da ova kombinacija usporava metabolizam, što za posledicu ima ubrzano gojenje.

Foto: Pixabay

Mleko i bilo šta drugo

Mnogima je teško da prihvate činjenicu da je mleko obrok sam za sebe i da ga ne treba mešati sa drugim namirnicama. Razlog ovome je što je varenje mleka vrlo složeno. Jedina preporučljiva stvar koju možete kombinovati sa mlekom jeste med, jer zajedno mogu povoljno da deluju na mikrobe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59