• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: večernje novost/informer.rs

18.10.2020

13:47 >> 13:48

Ovaj napitak SMANJUJE STRES i depresiju, ŠTITI SRCE, topi masnoće... BOLJI je i od KAFE!

Ljubav

Ovaj napitak SMANJUJE STRES i depresiju, ŠTITI SRCE, topi masnoće... BOLJI je i od KAFE!

Podeli vest

Kakao nas asocira na čokoladu, ali ova moćna hrana u sebi sadrži mnogo vitamina i minerala...

Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantimam, vlaknima, magnezijumom, bakrom, fosforom, gvožđem i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova, snižava holesterol i trigliceride u krvi.

Foto: Shutterstock

Poreklo

Kakao nastaje iz biljke kakaovac, tropskog drveta koje pripada porodici slezova. U Evropu ga je doneo Kristifor Kolumbo sa svojih moreplovačkih avantura po tek otkrivenoj Americi. Tadašnji narodi su pravili specifično piće od kakaa, slično današnjim likerima.

Umesto kafe

Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice ili umesto kafe popijte ovaj zdrav napitak.

Foto: Pixabay

Kakao u svom izbornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutru posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutru konzumiramo.

Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodate šećere kako bi bio najzdravija opcija za vas.

Kako da OLAKŠATE simptome MENOPAUZE pročitajte OVDE

A kojih 5 sezonskih NAMIRNICE su najbolje za IMUNITET čitajte OVDE

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija