• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2021

10:47

ŠOKANTNI REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA O KAFI! Nekoliko šolja vašeg omiljenog NAPITKA sprečava OVU OPAKU BOLEST

Ljubav

ŠOKANTNI REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA O KAFI! Nekoliko šolja vašeg omiljenog NAPITKA sprečava OVU OPAKU BOLEST

Podeli vest

Prema novim rezultatima istraživanja, ispijanje nekoliko šolja kafe svakoga dana može da spreči pojavu raka prostate i povećava šanse za preživljavanje 16 odsto

Studija navodi da osobe koje redovno konzumiraju kafu imaju 12 odsto manje šanse da dobiju ovu opaku bolest, prenosi Daily Mail.

Istraživanje kineskog Medicinskog univerziteta otkrilo je da osobe koje piju kafu imaju 10 odsto manje šanse da obole od raka prostate, od onih koji je ne piju redovno.

Rak prostate je najčešće dijagnostikovan oblik bolesti u Velikoj Britaniji, pa prema rezultazima godišnje imaju više od 47.500 obolelih muškaraca.

Foto: pexels.com

Kafa

Iako ispijanje previše kafe može da bude loše za vaše zdravlje, utvrđeno je da smanjuje rizik od raka jetre, creva i dojke, sve dok se nije pojavilo dovoljno dokaza da može da se koristi za pacijente sa rakom prostate.

Ljubitelji kafe imali su 9 odsto manje šanse da obole od raka, što je porast od 12 odsto u poređenju sa onima koji ne ne piju uopšte. Studiju je sproveo Doktor Kefeng Vang sa Medicinskog univerziteta u Kini.

Istraživači su pretražili podatke iz 16 različitih studija objavljenih pre septembra 2020. godine i uporedili visoku i nisku konzumaciju kafe sa rakom prostate.

- Ova studija sugeriše da bi povećana konzumacija kafe mogla biti povezana sa smanjenim rizikom od raka prostate - rekao je doktor Vang.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija