• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ženskimagazin

08.07.2021

08:04

BRAČNI TERAPEUTI OTKRIVAJU: Trikovi koji mogu da vam spasu brak

Ljubav

BRAČNI TERAPEUTI OTKRIVAJU: Trikovi koji mogu da vam spasu brak

Podeli vest

Već pri prvim problemima, parovi imaju tendenciju da se razilaze i traže spas u nekim drugim ljudima. Ono sa čim ostaju je pitanje, kako je starijim generacijama to polazilo za rukom? Gledajući na parove koji se u svojim 80-tim i dalje drže za ruku dok šetaju parku, ne možete a da ne pomislite “definitivno nešto radim pogrešno”, ali šta?

Možda ste već i bili kod bračnog terapeuta, sami ili sa partnerom i ako se stvari među vama nisu dramatično popravile šanse su da ćete nastaviti da dolazite na sesije u nadi da ćete se pomeriti sa mrtve tačke. Baš kao što krov vaše kuće ili vaš automobil zahtevaju održavanje, tako je i vaš brak – podložan kvarovima. Donosimo vam s toga danas u redovima koji slede trikove za spašavanje braka, sa kojima ne možete pogrešiti.

FOKUSIRAJTE SE NA POVEZIVANJE, NE SAMO NA KOMUNIKACIJU

Komunikacija je vrlo važna, ali je povezivanje među partnerima ključno. Šta to znači? Iako je važno da o svemu razgovarate sa svojim suprugom, ono što je bitnije od izlaganja vaših misli i osećanja jeste vežbanje empatije i saosećanja prema partneru. Samo na taj način je moguće istinsko povezivanje sa osobom sa kojom ste u braku.

Foto: Shutterstock

Kako spasiti brak?

NAIZMENIČNO RAZGOVARAJTE I SLUŠAJTE ŠTA ON IMA DA KAŽE

Ovo je moćna alatka sa kojom ako znate kako da rukujete imate velike šanse da spasete svoj brak. Ona osigurava da svaki partner bude ispoštovan i da se njegove misli i osećanja vrednuju jednako. Kada povedete razgovor, nevezano za temu, nastojte da govorite naizmenično. Kao što vi želite da vas on čuje i shvati, tako mora da vam bude bitno sve što on ima da kaže.

ZAMENITE OSUĐIVANJE RADOZNALOŠĆU

Zamena presude autentičnom radoznalošću predstavlja aktivan način za poboljašnje odnosa u braku. Na ovaj način partneru stavljate do znanja da ga ne osuđujete već da mu pokazujete da vam je stalo. Kada slušate šta on ima da kaže, sa dozom radoznalosti u sebi, i bez trunke osuđivanja njegovih misli i stavova dajete mu prostor da bude ono što jeste.

NASMEJTE SVOG PARTNERA MAKAR JEDNOM DNEVNO

Kada veze postanu previše krute i zategnute parovi vrlo lako zaborave kako im je nekad bilo zabavno zajedno. Ako makar na trenutak ostavite po strani sve probleme koje imate i nađete način da nasmejete voljenu osobu, to je veliki plus za vaš brak. Smeh je prirodan lek za ublažavanje napetosti i stresa, a činjenica da ste se potrudili oko njega signaliziraće mu da i on uradi isto, i popravi vaš dan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija