• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

04.09.2021

14:14

MUKU MUČITE SA ALERGIJOM NA AMBROZIJU? Ovih 5 prirodnih lekova će vam pomoći da ublažite simptome!

Ljubav

MUKU MUČITE SA ALERGIJOM NA AMBROZIJU? Ovih 5 prirodnih lekova će vam pomoći da ublažite simptome!

Podeli vest

Sezonske alergije nisu bezazlene i sa njima dosta ljudi muči muku. Posle alergije na polen, aktuelna je i alergija na ambroziju

Najveća koncentracija polena ambrozije u vazduhu dosad su registrovane u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra, dok alergeni popuštaju tek sredinom oktobra.

Simptomi alergije:

kijanje
curenje iz nosa
zapušenost nosa
crvenilo u očima
svrab i suzenje očiju

Može da se pojavi i suvi kašalj i nadraženost.

Svi ovi simptomi zajedno dovode do alergijskog rinitisa, a u težim slučajevima i alergijske astme.

Za ovu alergiju ne postoji lek jer je u pitanju burna reakcija imunog sistema na alergene, odnosno na supstance iz prirode, koje uopšte ne ugrožavaju organizam.

Ali, simptomi se mogu ublažiti korišćenjem lekova protiv alergije. Mi vam u nastavku teksta donosimo efikasne prirodne lekove koji vam mogu pomoći da lakše izgurate ovaj period.

Foto: Shutterstock

Alergija na ambroziju izaziva kijanje

Crni kim

Ulje crnog kima je veoma efikasno u borbi sa padom imuniteta i ima protivupalno delovanje. Rezultat ćete primetiti već nakon tri meseca korišćenja, a ako ga upotrebljavate duži vremenski period dosta ćete smanjiti simptome alergije.

Bitno je da počnete sa konzumiranjem pre perioda alergena kako bi se organizam napred pripremio.

Vitamin C

Vitamin C snižava nivo histamina u telu, te se bori s materijama koje uđu u telo. Preporučena doza je 1 000 do 1 500 mg na dan.

Probiotici

Probiotici su odlični za bolji rad creva. Osim toga, omogućavaju stvaranje imunoglobulina lgG i štite organizam od alergijskih reakcija.

Možemo ga naći u jogurtu ili kefiru, a može da se nabavi i u vidu dodataka ishrani.

Foto: Shutterstock

Jogurt

Vitamin D

Nophodan je za sve vitalne funkcije u organizmu i ima ogroman uticaj na naše zdravlje.

Ovaj vitamin koji dolazi od sunca, se koristi tokom trudnoće jer smanjuje rizik od pojave alergija kod dece i adolescenata.

Kopriva

Reč je o biljki koja spada među najlekovitije, te je veoma efikasna u borbi sa alergijama.

Možete od nje napraviti čaj ili je staviti u vidu začina u jelo. Čaj od koprive je dobar i za stomačne tegobe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djurdjija

pre 2 godine

Kada je rec o alergiji danas oko 10% populacije ima problema sa alergijom, simptomi su veoma slicni, jer alerigija ne moze da se izleci to je burna reakcija imunog sistema. Ali simptomi se mogu ublaziti koriscenjem prirodnih lekova i suplemenata, ja takodje koristim vitamin C, koprivu, vitamin D ali su mi najvise pomogle medicinske gljive i to agaricus za alergiju i reishi kapsule, sada ih redovno koristim i mnogo bolje se osecam jer su vrlo lekovite i delotvorne, koristeci ove gljive protiv alergije.

Djurdjija

pre 2 godine

Ja sam muku mucila sa alergijam od samog pocetka proleca, curenje iz nosa, kijanje, suzne oci i zapusenost nosa. Koristila sam lekove i svast nesto sto sam cula, ali boljitka nije bilo dok nisam srela prijateljicu koja mi je preporucila medicinske gljive, i to agaricus za alergiju i reishi kapsule od kada njih koristim ja sam progledala i prodisala mnogo bolje se osecam.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17