OD KILOGRAM JABUKA NASTANE SLATKO ČUDO! Ovu tortu morate da probate! (RECEPT)

printscreen You Tube

21:31 Recepti 0

torteikolaci.com/informer.rs | 25. 12. 2019.

OD KILOGRAM JABUKA NASTANE SLATKO ČUDO! Ovu tortu morate da probate! (RECEPT)

Ukusna i lepa torta od jabuka! Obavezno probajte da je napravite jer će vam se sigurno dopasti, brzo se pravi i idealna je za ove zimske dane...

KORA:

  • jaja 3
  • šećer 3 kašike
  • brašno 1,5 kašika
  • gustin 1,5 kašika
  • ulje 1 kašika

FIL 1:

  • jabuke 1 kg
  • voda 1 l
  • šećer 350 gr
  • želatin 10 gr
  • vanilin šećer 2

FIL 2:

  • voda od kuvanih jabuka 650 ml
  • puding od vanile 2
  • šlag 2

PRIPREMA:

Belanca odvojiti od žumanca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.

(VIDEO) PITA SA PAVLAKOM I SIROM BEZ KORA! Brzo i lako se pravi

Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa polako promešati varjačom.Okrugao pleh prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu.

Peći u rerni zarejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni. Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na krupnije kocke. Preručiti ih u šerpu pa naliti ih vodom, dodati šećer i vanilu i kuvati dok ne omekšaju.

Jabuke procediti i izmiksati u blenderu, a tečnost od kuvanja sačuvati. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i mešati dok ne nabubri pa dodati u kašu od jabuka i ostaviti da se ohladi.

IZ ZATVORA PRAVO U RIJALITI! Planiraju pred kamerama da UKRSTE PESNICE - Kristijan i "princ asfalta" ŽELE MEČ UŽIVO! (FOTO)

Odmeriti 650 ml tečnosti od kuvanja jabuka pa 500 ml sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. U preostalih 150 ml tečnosti razmutiti puding pa ga dodati u ključali sok.

Kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Koru najpre premazati filom od jabuka.

Preko dodati drugi fil pa ostaviti na hladnom da se stegne. Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati šlagom i parčićima jabuke.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.