BOŽANSTVENI SUTLIJAŠ! Poslastica našeg detinjstva

Pixabay

08:10 Recepti 0

Gastro.24 Sata.Hr | 01. 04. 2020.

BOŽANSTVENI SUTLIJAŠ! Poslastica našeg detinjstva

Sutlijaš treba kuvati na laganoj vatri i povremeno proveriti da li je upila mleko

U mleko možete ubaciti štapić vanile, cimet, rum, kafu pa čak i otopljenu čokoladu, a naknadno možete umešati suvo voće, oraščiće, džem, voćne prelive.

Sastojci:

100 grama pirinča
750 ml mleka
4 kašike šećera
prstohvat soli

Priprema:

Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim je ocedite.
U mleko dodajte prstohvat soli, stavite da provri, a zatim dodajte pirinač.
Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne upije mleko i nemojte mešati.
U kuvan pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte viljuškom kako bi zrna ostala cela.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]