• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

20.04.2020

10:55

SVI SU ODJEDNOM POČELI DA STAVLJAJU LIMUN U ZAMRZIVAČ, a evo zašto je to korisno!

Recepti

SVI SU ODJEDNOM POČELI DA STAVLJAJU LIMUN U ZAMRZIVAČ, a evo zašto je to korisno!

Podeli vest

Uz to je i prava riznica zdravlja, bogat je vitaminom C, poboljšava probavu, deluje antibakterijski...

Limun je neizostavni deo naše kuhinje - sjajan je dodatak različitim poslasticama, specijalitetima i smutijima, a nema ništa što više osvežava od hladne limunade! Uz to je i prava riznica zdravlja, bogat je vitaminom C, poboljšava probavu, deluje antibakterijski...

UKUSNE VANILICE! Evo kako da vam ne budu SUVE - tajna je u jednom sastojku! (FOTO)

SVE MU BRANI! Megan Markl na 3 načina 'HIPNOTIŠE' princa Harija!
 

Svi smo već naučili i to koliko benefita po naš organizam ima konzumiranje tople vode sa limunom svako jutro, a zbog svega navedenog - ovo citrusno voće valja uvek imati pri ruci. Nažalost, limun ne traje dugo, pa ako ih ne iskoristimo na vreme - pronaći ćemo ih istrulele.

Foto: pexels.com

Ipak, tu su dobre vesti, limun je moguće sačuvati i to jednostavnim postupkom - zamrzavanjem. Ovo ima nekoliko prednosti, ne samo što ćete u svakom trenutku moći da iscedite sok od limuna, već će i rendanje limunove kore biti daleko lakše, a ovaj sastojak daje predivnu aromu i ukus brojnim poslasticama. Još jedna prednost zamrznutog limuna jeste što je lakši za upotrebu i ceđenje!

ŠTA SA VIŠKOM JAJA NAKON VASKRSA? 10 sjajnih ideja nutricioniste!

 

Zamrzavanje limuna nije komplikovano, naravno, ali ipak povedite računa o sledećim stavkama: limun treba da bude bez mekanih delova i tamnih fleka. Pre nego što ga stavite u zamrzivač, dobro ga operite vodom, a možda je najbolje da ga operete mešavinom vode i sode bikarbone. Stavite ga u kesicu za zamrzivač i gotovo! Služite se njim po potrebi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija