
bakina kuhinja
DOMAĆA POGAČA OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA! Napravite jednostavno i ukusno DOMAĆE TESTO - nije vam potrebna RERNA!
Saznajte kako da na jednostavan način, bez rerne, napravite pogaču ili lepinju za sendviče od samo nekoliko sastojaka, koje uvek imate kod kuće.
Sastojci:
AKO NE ZNATE ŠTA SUTRA ZA RUČAK, EVO PREDLOGA: Ćureće rolnice sa pečurkama i paprikom!

LEA KIŠ JE PRAVA LEPOTICA, A TEK DA VIDITE NJENU MAJKU! Svi su mislili da su SESTRE! Ima 78. GODINA, a evo kako IZGLEDA! (FOTO)


300 ml mlake vode bakina kuhinja
1 kašika šećera
5 g suvog kvasca
450 g mekog brašna
1 kašika soli
4 kašike ulja
Priprema:
U vodi razmutiti šećer i kvasac. Uzeti posudu u kojoj ćete mesiti pa staviti svo brašno i dodati so. Malo promešati. Sipati mešavinu vode, kvasca i šećera, pa sve kašikom zajedno mešati sa brašnom. Kada se malo zgusnulo umesiti testo. Testo je mekano i po malo lepljivo za ruke. Preliti sa 2 kašike ulja i izmesiti testo dodatno. Ostaviti sat vremena da odstoji. Pouljiti jednom kašikom ulja tiganj u kojem ćete peći. Najbolje je teflonski. Premesiti testo i spustiti ga u tiganj pa stisnuti malo rukama, da testo poravnate. Poklopiti i ostaviti 20 minuta da odstoji. Staviti tiganj na vatru i 15 minuta na laganoj vatri, poklopljeno peći. Zatim 10 minuta peći na srednjoj vatri. Pouljiti veći tanjir, poklopiti tiganj pa pogaču preokrenuti na tanjir. Brzo je vratiti u tiganj. Nagnete tanjir da ona sklizne u tiganj nazad, pa poklopiti i peći još 10 minuta na srednjoj vatri. Nakon 10 minuta izvaditi pogaču/lepinju iz tiganja i ostaviti malo da se prohladi. Prijatno.
PAMETNO BIRAJTE NAMIRNICE! Visok krvni pritisak se lako može SREDITI, ako koristite OVO!

VODITELJKA JUTARNJEG U EMISIJI ZAPEVALA BRENIN VELIKI HIT! Rame uz rame sa OVIM pevačem - bila je učesnik MUZIČKOG TAKMIČENJA! (VIDEO)

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
krstarica/informer.rs | Ponedeljak, 23. 11. 2020.
-
alo.rs/informer.rs | Ponedeljak, 23. 11. 2020.