PILEĆA KRILCA U MARINADI OD BALZAMIKA! Gurmanski obrok za svačiji ukus!

Pixabay

16:15 Recepti 0

stvarukusa | 25. 02. 2021.

PILEĆA KRILCA U MARINADI OD BALZAMIKA! Gurmanski obrok za svačiji ukus!

Ovako pripremljena krilca možete da pečete i sa mladim krompirom kada mu bude sezona, samo njega ne morate kratko da obarite

Sastojci:

1/2 šolje balzamiko sirćeta
2 kašike meda
1½ kašika senfa
3 čena belog luka
so, biber
4 veća pileća krlica
krompir
nekoliko grančica svežeg ruzmarina
2 kašike maslinovog ulja

Pixabay

Ovako pripremljena krilca možete da pečete sa mladim krompirom

Priprema:
U posudi pomešajte balzamiko, senf, med, seckani beli luk i začinite. Promešajte, pa meso uvaljajte u marinadu i ostavite 20 minuta. Krompir isecite po želji, kratko obarite nekih 10 minuta, pa posolite, pobiberite, stavite malo seckanog svežeg ruzmarina i maslinovog ulja. Lepo promešajte. Meso propržite sa obe strane i stavite krompir, nekoliko grančica svežeg ruzmarina i pecite na 220°C nekih 20-25 minuta.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.