
Shutterstock
SUPER BRZI RUČAK kad dođete s posla! PASTA sa ĆUFTICAMA u PARADAJZ sosu! /Recept/
Kada nemate mnogo vremena za pripremu ručka, recepti poput paste sa ćufticama u paradajz sosu su kao stvoreni za vas...
Sastojci:
Neka SVA ČULA UŽIVAJU! Počastite se ovom SOČNOM ČOKOLADNOM FANTAZIJOM! /Video/

TRIK KOJI SAMO KUVARI ZNAJU! Tajna za SOČNO i aromatično BELO MESO, bolje nego u restoranu!


Za ćuftice:
250 g mlevene svinjetine
250 g mlevene junetine
NAPRAVITE PRAVI, DOMAĆI HLEB! Na starinski način - ne morate da idete u PRODAVNICU, brzo se SPREMA!

Zasladite se! ČOKOLADNI KOLAČ sa JABUKAMA, mekan, SOČAN, divnog mirisa! /VIDEO/

jaje
čen belog luka
kašičica origana
kašičica soli
malo crnog mlevenog bibera
3 kašike prezli
2 kašike sitno rendanog tvrdog sira
unsplash.com
Za paradajz sos:
manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
kašičica origana
ulje
700 ml soka od paradajza (pelata)
0,5 dl vode ili mleka
prstohvat smeđeg šećera
so, biber
Plus pakovanje taljatela ili neke druge testenine
Priprema:
Sastojke za ćufte stavite u posudu i dobro ih izmesite rukama. Kada je smesa dobro umešena pravite male ćufte veličine oraha i odlažite ih na poslužavnik. Kada upotrebite svu masu, odložite ćufte u frižider. Crni i beli luk stavite u blender i isitnite da bude kao kaša ili sitno iseckajte. Na ulju u dubljoj posudi dinstajte ovu mešavinu. Dodajte paradajz, a zatim hladnu vodu s malo smeđeg šećera, origana, soli i bibera. Kuvajte 10 minuta. Ubacujte ćuftice jednu po jednu. Ne mešajte dok ne promene boju, od ružičaste u smeđu, jer će se raspasti. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Po želji dodajte još soli i bibera. Skuvajte taljatele i prelite ih sosom sa ćufticama.
Prijatno!
TRIK KOJI SAMO KUVARI ZNAJU! Tajna za SOČNO i aromatično BELO MESO, bolje nego u restoranu!
U proleće jedite ŠTO VIŠE BLITVE i ZELJA! Mnogo VITAMINA i malo kalorija! /4 RECEPTA/
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Nedelja, 28. 03. 2021.
-
bakinaidekinakuhinja | Ponedeljak, 22. 03. 2021.
-
ljubav&zdravlje/J.Ž. | Ponedeljak, 22. 03. 2021.