UKUSNA I KALORIČNA UŽINA! Probajte fenomenalnu PICA ŠTRUDLU!

Printscreen You Tube/Letina Kuhinja /Leta’s Kitchen

13:59 Recepti 0

didy kitchen/Informer.rs | 20. 04. 2021.

UKUSNA I KALORIČNA UŽINA! Probajte fenomenalnu PICA ŠTRUDLU!

Priprema je jednostavna.


Priprema:

U vanglucu stavite 30 gr. kvasca, 200 ml. mleka, 30 gr. kisele pavlake, 30 ml. maslinovog ulja, jedno manje jaje i kašičicu šećera. Promešajte sa se kvasac istopi, pa dodajte malo po malo 400 gr. brašna i pola kašičice soli. Zamesite testo, vanglicu stavite u kesu i ostavite da se lepo udvostruči.

Kada je testo nadošlo, premesite ga, podelite na 2 dela, pokrite krpom i ostavite 10 minuta. Razvucite lopticu, narendajte kačkavalj, zatim sipajte kečap, poređajte kolutove šunke/pileća prsa... ponovo narendajte kačkavalj, pospite origano, levi i desni kraj malo istanjite, preklopite da ne curi i urolajte.

Ako stavljate pečurke prvo ih malo prodinstajte da ne bi puštale vodu, a možete staviti i kisele krastavčiće, kulen, čajnu... Stavite, štrudle na pek papir, ostavite 10 minuta. Premažite sa umućenim jajetom sa malo mleka i sa malo maslinovog ulja, pospite semenkama po želji. Ubacite u rernu, zagrejanu na 220° - 230° i pecite oko 15, 20 minuta.

Ostavite desetak minuta, zatim secite.  Uživajte!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.