STRAĆATELA TORTA! Kremasta i lagana poslastica! /VIDEO/

unsplash.com

13:09 >> 13:10 Recepti 0

letinakuhinja/informer.rs | 26. 04. 2021.

STRAĆATELA TORTA! Kremasta i lagana poslastica! /VIDEO/

Kada vam je potreban slatkiš koji će se sigurno svideti i deci i odraslima, probajte ovaj jednostavan, kremast straćatela desert...


Sastojci za biskvit:

8 belanaca

8 kašika kristal šećera
8 kašika brašna
pola praška za pecivo
vaniln šećer
300 ml mleka za preliv biskvita

Sastojci za fil:

500 ml mleka

200 g čokolade
šlag krem od vanile
8 žumanaca
100 g kristal šećera
8 kašika hladne vode
2 kesice želatina
500 ml slatke pavlake

Shutterstock

Priprema:

Umutite u čvrst šne belanca, kristal i vanilin šećer. Dodajte brašno u koje ste prethodno stavili pola praška za pecivo, pa nastavite lagano da mutite dok se sve lepo ne sjedini. Smesu sipajte u pleh ili kalup i pecite na 180 stepeni 20 do 25 minuta. Neposredno nakon pečenja prelijte biskvit vrelim mlekom i stavite prijanjajuću foliju preko. Pre same pripreme fila, aktivirajte želatin tako što ćete u isti dodati 8 kašika hladne vode, pa promešajte i ostavite da reaguje. Zatim dobro mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte i 500 ml vrelog mleka, tako će se žumanca termički obraditi. Nakon toga dodajte aktivirani želatin i sve dobro promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi, sat do dva. Kada prođe to vreme u smesu dodajte 500 ml slatke pavlake i šlag krem od vanile. Sve dobro umutite i dodajte usitnjenu čokoladu, pa nastavite da mutite dok se ne dobije kompaktna smesa. Taj isti fil preljte preko biskvita, ostavite dva sata, zatim dekorišite po želji i servirajte.

Uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO:

Šta kuvate danas? PILETINA sa KUPUSOM i ŠARGAREPOM, lagano i sveže! /RECEPT/

Kuvari ovo rade SVAKI PUT KAD PEKU MESO! Dodaju ova 2 sastojka koja prave OGROMNU razliku!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.