OSTALA SU VAM JAJA OD VASKRSA? Ne bacajte ih! Evo 4 odlična načina na koja možete da ih iskoristite!

pexels.com

10:06 Recepti 0

stvarukusa.rs | 04. 05. 2021.

OSTALA SU VAM JAJA OD VASKRSA? Ne bacajte ih! Evo 4 odlična načina na koja možete da ih iskoristite!

Nakon Vaskrsa svima nam ostanu neiskorišćenja jaja. Ona imaju ograničeni rok trajanja, a da ne biste bacili ostatak, ovo su predlozi kako da ih iskoristite za ukusna jela


Napravite, u zavisnosti od toga koliki je višak, sledeća jela sa našeg menija:

1. Jaja punjena ruskom salatom

Sastojci:

10 jaja

200 g ruske salate
peršun

Priprema:

Tvrdo kuvana jaja isecite po dužini i izvadite žumanca. Žumanca zajedno sa ruskom salatom dobro izmešajte, pa punite jaja. Ukrasite peršunom.

2. Slana poslastica: Mimoza salata za 30 minuta

Sastojci:

200 g rendane šunke
200 g rendanog kačkavalja
3 tvrdo kuvana i rendana jaja
100 g majoneza
3 veća rendana krompira
2 kisele pavlake
so

youtube printscreen/Moja mala kuhinja

Salata Mimoza

Prirpema:
Šunku, kačkavalj, jaja i krompir posolite i promešajte. Prelijte majonezom i kiselom pavlakom, sjedinite i salata je gotova.

3. Mešana salata sa jajima

Sastojci:

1 glavica zelene salate
1 glavica endivije
1 glavica zimske salate
1 veza rotkvica
1 glavica crnog luka
1 veza rukole
4 paradajza
1/2 kašičice senfa
2 kašike sirćeta
so, biber
4 kašike ulja
po vezu seckane mirođije, vlašca, peršuna
4 tvrdo kuvana jajeta

Priprema:
Očistite glavice svih nabrojanih salata, operite ih i prosušite trešenjem. Zelenu salatu i zimsku salatu iseckajte na komade veličine zalogaja. Endiviju isecite na široke trake. Dobro očistite, operite, osušite i isecite rukolu. Crni luk i isecite na prstenove. Operite rotkvice i paradajz, očistite i isecite na tanke kriške tj. trake.

Za dresing je potrebno da pomešate senf, med i kašiku hladne vode. Posolite i pobiberite. Dodajte začinsko bilje i ulje i promešajte.

Salate, rukolu, crni luk, rotkvice i paradajz pomešajte sa dresingom u velikoj činiji za salatu. Oljuštite tvrdo kuvana jaja, isecite na osmine i servirajte na salati.

4. Najukusniji rolat od spanaća i krompira sa jajima

Sastojci:

500 g krompira
1 glavica crnog luka
350 g spanaća
7 jaja (3 živa i 4 kuvana)
50 g maslaca
so

Printscreen You Tube

Priprema:
Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad se ohladi, oljuštite i izrendajte. Spanać potopite u posoljenu vrelu vodu. Ocedite i sitno iseckajte. Dodajte u narendan krompir zajedno sa narendanom glavicom luka. U smesu dodajte 3 umućena jaja. Posolite i pobiberite. Sve promešajte, dok se ne dobije homogena smesa. Razvucite preko aluminijumske folije.

Preostala 4 kuvana jajeta stavite u jedan kraj kore sa spanaćem. Uz pomoć folije koru uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Prelijte rastopljenim maslacem. Pecite na 200°C.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.