• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Z.A.

05.03.2024

15:12

SKANDAL! Informer saznaje: RTS nije ispoštovao sopstveno pravilo Konkursa za PZE! Da li bi takmičenje zbog ovoga moglo da bude poništeno?

Promo, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

SKANDAL! Informer saznaje: RTS nije ispoštovao sopstveno pravilo Konkursa za PZE! Da li bi takmičenje zbog ovoga moglo da bude poništeno?

Podeli vest

U "Konkursu za izbor kompozicije za predstavnika Srbije i RTS-a na međunarodnom takmičenju Eurovision song contest 2024.", koji je RTS raspisao i koji je javan, stoji da će "izbor kompozicija obaviti Selekciona komisija RTS-a (sastavljena od muzičkih urednika RTS-a) od blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu." Međutim, prema dokumentima u koja je Informer imao uvid, ovo pravilo nije ispoštovano.

Prošle subote, održano je finale takmičenja "Pesme za Evroviziju", a nakon što je ubedljivi favorit publike, Anđela Ignjatović Breskvica, izgubila u takmičenju, na površinu su počele da isplivavaju ne tako lepe istine.

Pored toga što su članice stručnog žirija, Marija Šerifović i Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, kako mnogi smatraju namerno sabotirale mladu pevačicu, tako što su joj udelile nula poena, zbog čega ih je isprozivala i popularna reperka Mimi Mercedez, izgleda da ni sam RTS nije ispoštovao sopstvena pravila.

Naime, u "Konkursu za izbor kompozicije za predstavnika Srbije i RTS-a na međunarodnom takmičenju Eurovision song contest 2024.", koji je ova kuća raspisala i koji je javan, stoji da će "izbor kompozicija obaviti Selekciona komisija RTS-a (sastavljena od muzičkih urednika RTS-a) od blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu."

Foto: ATAIMAGES

 

Sve ovo ni najmanje ne bi bilo sporno da se u izveštaju Selekcione komisije RTS za pesmu Evrovizije 2024. a u koji je Informer imao uvid, ne nalaze tri člana koja nisu muzički urednici ove kuće.

Naime, u dokumentu RTS-a, kojem smo imali pristup, navodi se da su članove komisije, između ostalih, činili i: Olivera Kovačević, Srđan Mladenović i Ivan Simonović. Nijedno od njih troje ne spada u muzičke urednike RTS-a.

Olivera Kovačević obavlja funkciju pomoćnice generalnog direktora Javnog servisa, Srđan Mladenović je, prema onome što piše na zvaničnom sajtu Javnog servisa, zaposlen u Službi za korporativni imidž i odnose s javnošću RTS-a, dok je Ivan Simonović novinar i voditelj podkasta na RTS-u.

Foto: ATAIMAGES

 

S obzirom na navedene činjenice, postavlja se pitanje da li je "Takmičenje za pesmu Evrovizije" koje je nedavno održano uopšte zakonski regularno, ili bi, upravo zbog ove nepravilnosti, moglo da bude i poništeno?

Podsećamo, Informer je tražio poništavanje glasanja članova žirija na "Pesmi za Evroviziju", a tim povodom glavni urednik Dragan J. Vučićević je izjavio:

- Da vam kažem, jutros smo pričali o pljački koja se dogodila na "Pesmi za Evroviziji", brutalna pljačka, gora od one koja se dogodila u Realu, pljačka koja se ne dešava ni u faveli. Ovo je strašna, odvratna pljačka u režiji RTS-a i Olivere Kovačević. Užas šta su uradili! Breskvica pobedila, dobila 50.000 više glasova od svih ostalih, ubila. Unakazila sve ostale konkurente. A onda došao "šio mi ga Đura" žiri, neka Sajsi, Majsi,... Taj žiri je izabrala Olivera Kovačević - rekao je Vučićević i dodao:

Foto: Zoran Sinko

 

- Sada ćemo pustiti Breskvičinu pesmu, podržavamo Breskvicu! Tražimo da se poništi ovaj izbor! Tražimo zvanično, sutra ćemo zvanično da pošaljemo RTS-u zahtev da se ovo ne šalje u Malme - istakao je Vučićević na jučerašnjem drugom Kolegijumu. 

Inače, ovim povodom smo kontaktirali i s RTS-om i putem zvaničnog maila ih zamolili za komentar, ali odgovor, do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija