• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Mili Čolić

29.05.2023

09:00

KOLUMNA ESTRADAnje: Šou-biz mogućnosti spakovane u crne kese

printscreen

Rijaliti

KOLUMNA ESTRADAnje: Šou-biz mogućnosti spakovane u crne kese

Podeli vest

Šta će biti sa bivšim učesnicima rijaliti programa, gde će se useliti i uhlebiti kada se isele iz "bele kuće"?

Sve na svetu ima svoj početak i kraj. Ovaj kraj se desio iznenada, ali to nikako ne umanjuje značaj fenomenološkog kruga koji će uskoro biti zatvoren i pun kao šipak. Nakon šest godina emitovanja rijaliti šou-programa "Zadruga", vlasnik Pink televizije Željko Mitrović rešio je da ukine ovaj format. Veliko finale neće izostati i zakazano je za četvrtak, 8. jun 2023. godine. Četvrtak je mali petak i nema sumnje da neće biti adekvatno medijski propraćeno. Doduše bez Milana Miloševića, ali koga nema, bez njega se može.

Dobar broj onih koji su bili viđeni za pobedu u "Zadruzi 6" već je diskvalifikovan, tako da će se pobednik birati iz redova nefavorita i statista koji su mesece proveli sedeći za crnim stolom i moleći boga da ih kamera uhvati. Ukidanje "Zadruge" predstavlja kraj jedne medijske ere u postmodernom medijskom sistemu Srbije. Spontano se postavlja mnogo pitanja. Recimo, kako će sada izgledati programska šema zabavnog programa Pink televizije, da li će babe fanovi pasti u depresiju, šta će se objavljivati kao humoristički sadržaj na Instagramu i Tik toku? Zatim, šta će biti sa voditeljima koji su se proslavili u rijaliti formatu? Bar se Milošević uhlebio!

Foto: Dejan Milićević

Mili Čolić, šou-biznis kolumnista

Mene posebno zanima šta će biti sa zadrugarkama i zadrugarima? Ukidanjem "Zadruge" spontano se, a na moje veliko zadovoljstvo, ukida i zanimanje koje je preplavilo javni prostor. Rijaliti je bio savršen poligon da se oko crnog stola jure svi oni željni medijske pažnje koji su za to bili spremni da đavolu prodaju i dušu i telo. Iako realno netalentovani za bilo šta čime su posle rijalitija maštali da se bave, ludo su verovali da su ozbiljne zvezde. U nedostatku rijalitija više neće biti ni njih. Smilovao se Bog i anđeli božji. Davno sam napisao da su rijaliti igrači socijalni slučajevi javnog života Srbije, a sada se moja definicija i potvrđuje.

Sada me zanima gde će se bivši zadrugari useliti i uhlebiti kada se isele iz "Bele kuće"? Postoje li fanovi koji su spremni da ih "usvoje" ili budu hraniteljske porodice neostvarenim zvezdicama? Nikada nije bilo teže biti zadrugar nego ovog leta gospodnjeg. Situacija je i više nego komplikovana, jer sada će biti potrebno opravdati šunjanje po medijima.

Svako će iz imaginarijuma spakovati ono što ima i poneti u spoljni svet, a ja tvrdim da će u crne plastične džakove spakovati i svoje šou-biznis mogućnosti. Taman će toliko mesta ostati među prljavim vešom koji zbog ranijeg završetka rijalitija nisu stigli da pokažu auditorijumu.

Bivši rijaliti igrači, neka vam je sa srećom. Gospođo Zorice Marković, sva je prilika da ćete ponovo morati da budete pevačica. Vi bar imate čemu da se vratite.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija