• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2023

09:35

Stravična tragedija u Bečeju! Starateljka ostavila bolesnog dečaka (14) drugaricama i otišla na more - on poginuo

Shutterstock

Vesti

Stravična tragedija u Bečeju! Starateljka ostavila bolesnog dečaka (14) drugaricama i otišla na more - on poginuo

Podeli vest

Dečak (14), ometen u razvoju, poginuo je preksinoć u Bečeju kada je pao sa trećeg sprata zgrade!

Samo tri sata pre nesreće, starateljka nesrećnog dečaka ostavila ga je kod dve drugarice u Bečeju, kako bi otišla na more.

Ostavši na trenutak sam u sobi, mališan se pod još nepoznatim okolnostima popeo na prozor i survao se u ambis. Policija je odmah posle tragedije uhapsila i starateljku i njene prijateljice, a u toku je istraga kako bi se utvrdilo da li je reč o samoubistvu ili o nesrećnom slučaju.

Nejasne okolnosti

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, nezapamćena nesreća dogodila se u subotu oko 21 sat u zgradi u Dositejevoj ulici u Bečeju.

- Žena M. L. (60), koja se poslednjih godina starala o dečaku koji je ometen u razvoju, odlučila je da ode na more bez njega. Zamolila je prijateljice Z. K. (56) iz Bečeja i državljanku Hrvatske Lj. P. (49), koje trenutno zajedno žive, da ga pričuvaju u stanu. Prijateljice su pristale, misleći da je dečak, uprkos psihičkim problemima, ipak dovoljno odrastao i da im neće biti problem da ga pričuvaju dok mu je starateljka na odmoru - kazao je naš izvor.

Foto: printscreen/google maps

Ulica gde se desila tragedija

Po prethodnom dogovoru, M. L. je u subotu nešto pre 18 sati ostavila dečaka kod prijateljica i dala im sve instrukcije o tome kako da se brinu o njemu.

- Ubrzo potom, starateljka je otišla. Samo tri sata kasnije, dok je dečak na trenutak ostao bez nadzora, desila se tragedija. Još nije sasvim jasno zašto se dačak popeo na prozor. Moguće je da je video nešto, pa je hteo to da dohvati, ne shvatajući opasnost da može pasti kroz prozor. Naravno, ispitaće se i mogućnost da je dečak namerno skočio kroz prozor kako bi prekratio sebi život, ali je ipak mnogo verovatnije da je ovde reč o nesrećnom slučaju - objasnio je naš sagovornik.

Komšinica iz susedne zgrade kazala je da je neko od prolaznika video dečaka kako leži na travnjaku, pa je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

- Ambulantna kola su brzo stigla i prevezla ga u bolnicu, ali detetu nije bilo spasa. Čula sam da je reč o dečaku sa psihičkim problemima... Velika tuga, ko zna kako se to desilo - ispričala je kratko komšinica.

​Policija je saopštila da su M. L., Z. K. i državljanka Hrvatske Lj. P. uhapšene i da im je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su učinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica. Sve tri će, uz krivičnu prijavu, biti privedene osnovnom javnom tužiocu u Bečeju. Ukoliko budu osuđene, preti im od jedne do osam godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija