• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

21.12.2023

11:51

Isplivao snimak pljačke vile Tamare Eklston! Ljubomir i ekipa pustoše sve pred sobom

Informerfoto mup

Vesti

Isplivao snimak pljačke vile Tamare Eklston! Ljubomir i ekipa pustoše sve pred sobom

Podeli vest

Ljubomir Radosavljević, koji je promenio prezime u Romanov, uhapšen je juče na teritoriji Beograda zbog sumnje da je tokom 2019. godine organizovao niz pljački luksuznih vila u Londonu, među kojima i vilu Tamare Eklston, ćerke vlasnika Formule 1. Britanski mediji objavili su i snimak na kojem se vidi kako provalnici laganim korakom ulaze u kuću i uzimaju sve što im padne pod ruku.

Podsetimo, pljačka vile Tamare Eklston bila je tema broj jedan u svetskim medijima u decembru 2019. godine. Kako su mediji tada pisali, upad u Tamarinu vilu u jednoj od najeltinijih četvrti Lonodna dogido se kada je ona sa suprugom i ćerkom otišla na Božićno putovanje u Laponiju. Iz njene kuće odneti su dijamanti, nakit i stvari vredne 26 miliona funti.

- Lopovi su danima razrađivali plan. Pratili su i društvene mreže Eklstonove. Na Instagramu su videli da je ona sa porodicom otputovala i da je kuća ostala prazna - podsećaju izvori na "pljačku veka", kako su nazvali upad u londonsku vilu koja se nalazi u takozvanoj "ulici milijardera".

Pljačkaši su upali u kuću istog dana kada je bogatašica objavila da je otputovala u Finsku, a sigurnosne kamere su im snimile i lica.

- Jedan od čuvara koji je te noći nadgledao njenu kuću otišao je u prodavnicu da kupi piletinu i tako omogućio lopovima da se ušunjaju. Ušli su kroz prozor, a potom su tokom potrage za dijamantima i nakitom pajserom razvalili sva vrata na kući koja ima 57 soba. Na kraju ih je pronašao čuvar dok su preturali po garderobi Eklstonove, ali su oni uspeli da mu pobegnu i odnesu dijamante i novac u vrednosti od 26 miliona funti - podseća izvor i dodaje da je utvrđeno da su pljačkaši do luksuzne kuće došli taksijem.

- Policija je potom pronašla taksistu koji ih je odvezao do kuće, a potom i do hoteča "Hilton" na Park Lejnu u srcu londonskog Vest Enda. Sigurnosne kamere su zatim snimile kako prelaze u drugi taksi sa torbama Eklstonove u rukama. Taj taksista ih je odveo u jugoistočni deo Londona - kaže izvor.

Kao jedan od pljačkaša osuđen je Jugoslav Jovanović koji je u Veliku Britaniju došao nekoliko dana pre pljačke, 30. novembra 2019. godine, a zemlju je napustio pet dana nakon pljačke 18. decembra 2019.

Foto: METROPOLITAN POLICE

 

Pošto je Jovanović uhapšen, otkriveni su i njegovi saučensici. Tako je istraga došla do dvojice državljana Italije - Alesandra Maltezea i Alesandra Donatija.

Ljubomir Romanov se, inače, predstavljao i kao hrvatski državljanin Daniel Vuković, te je pod tim imenom jedno vreme i tražen kao begunac koji je učestvovao u pljački.

Zbog umešanosti u pljačku bili su uhapšeni i Rumunka Marija Mester i njen sin, ali su oni na kraju sudskog postupka oslobođeni.

Osim Ljubomira, koji je rodom iz Obrenovca, kao članovi njegove grupe u istoj akciji uhapšeni su i M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Kako saznajemo, oni su članovi i njegove porodice, supruga, sin i rođaka.

- Od 2. februara 2018. do 15. decembra 2023. na teritoriji Srbije oformljena je organizovana kriminalna grupa koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ljubomir i njegov brat R.K.R., koji se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj, kako saznaje Kurir, sumnjiče se da su novac koji su pribavili kriminalom, davali ostalim pripadnicima grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina u Srbiji i luksuznih automobila.

Foto: MUP Srbije

Ljubomir Romanov

Osumnjičeni Obrenovčanin se, osim za organizoavnje pljačke Tamare Eklston, tererti i za pljačku vile bivšeg engleskog fudbalera Frenka Lamparda, kao i Višaija Šrivadanapraba, pokojnog vlasnika FK Lester. Sve tri provale su se dogodile 2019. u Londonu.

Snimak spektakularne pljačke možete pogledati na ovom linku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija