• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.01.2024

16:04

Bivši vaspitač pedofil na slobodi! Roditelji zabrinuti!

emitphoto

Vesti

Bivši vaspitač pedofil na slobodi! Roditelji zabrinuti!

Podeli vest

Uznemirujuće vesti stižu iz Zvornika, gde se bivši vaspitač vrtića “Naša radost”, Marko Bogićević, tereti za iskorišćavanje dece za pornografiju. On je optužen i za neovlašćeno fotografisanje maloletnika, starosti od pet do deset godina.

Nakon razotkrivanja pedofilije, Bogićević se preselio u Bijeljinu, gde, prema nekim izvorima, nastavlja da radi kao animator sa decom, prenosi portal ZoricaKusmuk.info.

Roditelji u Bijeljini su razumno zabrinuti, budući da je Bogićević, iako optužen za ozbiljne zločine, trenutno na slobodi i u mogućnosti da nastavi sa svojim delatnostima, dok su lokalne vlasti i zajednica upozorene da budu oprezni pri angažovanju animatora za rad sa decom.

Četiri porodice su već svedočile o traumama koje su njihova deca doživela, a postupajući tužilac OJT Bijeljina nastavlja saslušanja. Međutim, još uvek nema zvaničnih informacija o napretku istrage. Zorica Kusmuk na svom portal postavlja pitanje, kako je Bogićević mogao da ostane na slobodi uprkos težini optužbi. 

“U Zvorniku svi znamo ko je dotični, ali niko nista ne radi da se o tome piše, neće ni da dele Vašu objavu jer kažu nije na njima to da rade. A na kome je?! Trebali smo na ulice izaći onaj dan kada je pušten. Pita li se ko od roditelja kako je zgrnuo keš I gde su završile slike njihove dece?! Ni Vi, ni ja,  ni niko ne možemo objaviti njegovu sliku jer pedofil može da nas tuži..” samo je jedan u nizu komentara ispod objave na društvenoj mreži. 

Ovaj slučaj je doveo do moralne dileme, koja je rezultirala ostavkom direktora vrtića, Vukomira Stankovića, nakon zahteva zabrinutih roditelja. Takođe, porodice žrtava angažovale su iskusnog advokata za dalje postupke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija