• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

15.03.2024

08:50

Meštani Markovca u strahu! Evo šta će biti sa dečakom koji je sekirom izmasakrirao jaganjce

Masha Bandjur/printscreen

Vesti

Meštani Markovca u strahu! Evo šta će biti sa dečakom koji je sekirom izmasakrirao jaganjce

Podeli vest

Meštani sela Markovac kod Vršca žive u strahu jer ne znaju šta će biti sa dečakom M.Ž. (13) koji je sekirom izmasakrirao 12 jaganjaca, a uzevši u obzir da je on bio problematičan i agresivan i pre ovoga što je uradio, plaše se da bi mogao da se vrati u selo i učini nešto još gore.

Nakon pomenutog masakra nad životinjama, dečak je policiji priznao šta je uradio, objasnio im da se "igrao sekirom" a o ovom nemilom događaju obavešteno je Odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

- Dečak je odmah nakon incidenta prebačen u Klinički centar Vojvodine gde je u toku njegovo psihijatrijsko veštačenje koje može da potraje i nekoliko nedelja. Sve zavisi od toga koliko bude kooperativan i šta se tokom veštačenja sa njim bude dešavalo, odnosno šta utvrde lekarski nadzor, testovi i analize. Nakon toga lekarski tim dužan je da svoj izveštaj dostavi Centru za socijalni rad u Vršcu koji je zadužen za dečaka - objasno je izvor upoznat sa procedurom u ovom slučaju.

Foto: informer/ustupljena fotografija

Dečak sekirom izmasakrirao jaganjce

 

Kako se u ovom sluačju radi o krivčno nedogvoornom detetu, postoji nekoliko scenarija gde će M.Ž. biti zbrinut.

- Ako izveštaj lekara pokaže da dečak nije dobro i da trenutno ne može da se resocijalizuje te da je potrebno da bude pod lekarskim nadzorom, on ce biti hospitalizovan u adekvatnu psihijatrijsku ustanovu koja ima odeljenje za decu i maloletnike, a takvih ustanova ima nekoliko u Srbiji. Ukoliko se pokaže da dečak ne iziskuje lekarski nadzor, njega preuzima Centar za socijalni rad koji ga može držati u prihvatilištu ili ga "udomiti" u neku hraniteljsku porodicu što se, s obzirom na to šta je uradio, verovatno neće desiti. Jedino što je sigurno jeste da, pošto potiče iz disfunkcionalne porodice koja živi u Markovcu, tamo se sigurno neće vratiti - ističe sagovornik.

Podsetimo Predrag Tadić, vlasnik imanja i životinja rekao je za Informer da je dečak M.Ž. brutalno odrubio glave njegovim jaganjcima.

- Ušao sam to jutro u tor i ugledao horor prizor. Jaganjci su bili mrtvi, nekima su falile glave, neke životinje su još bile žive, ali teško ranjene. Mislio sam da su mi šakali upali u tor, ali sam tek onda video M.Ž. kako beži sa sekirom i shvatio da je on ogovoran za taj krvavi pir - kazao je Tadić za Informer.

Foto: Maša Banđur

Predrag Tadić vlasnik stada ušao je u tor i zatekao prizor kao iz horor filmova

 

- Policajci su brzo identifikovali, locirali i uhapsili M.Ž. Pokazao im je gde je sakrio sekiru kojom je pobio ovce. Znate li šta je uradio posle masakra? Posle toga je otišao u prodavnicu i pravio se kao da se ništa nije desilo - navodi utučeni vlasnik imanja.

Inče, kako je Tadić objasnio, M.Ž. sa svojim sestrama i šlogiranim ocem živi u kući koju mu je on sa svojom suprugom ustupio na privremeno korišćenje.

- Ta porodica je rasturena. Njegov stariji brat je na izdržavanju zatvorske kazne jer je silovao svoju sestru. Jednom je u školu doneo nož, navodno jer su ga deca maltretirala. Pre dve nedelje je nestao i ceo dan nismo mogli da ga nađemo. Na kraju je, nešto pre ponoći, došao kući sa džepovima punim puščanih patrona. Užas - kazao je Tadić.

Podsetimo, kako je Informer već pisao, ovaj zločin desio se u ponedeljak, a otkrio ga je lično vlasnik ovaca koji je krenuo da obiđe stado. Ono što je, prema njegovim rečima, zatekao u toru bilo je gore od horor filmova. Dvanaest mrtvih jagnjica ležalo je u lokvi krvi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15