• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2024

23:20

6 loših vesti! Evo kako život bez seksa utiče na vaše telo

Shutterstock

Ljubav

6 loših vesti! Evo kako život bez seksa utiče na vaše telo

Podeli vest

Manjak seksa može da dovede do promena u imunom sistemu, kardiovaskularnom zdravlju i čak utiče na vaš nivo stresa.

Da li ste znali da nedostatak seksa može da utiče na fizičko i mentalno zdravlje? Evo nekih stvari koje se dešavaju u vašem telu kada prestanete da upražnjavate intimne odnose.

Libido opada

Neki stručnjaci kažu da seks povećava libido i ima pozitivan uticaj na njega, dok nedostatak seksa dovodi do smanjenja želje za seksom, odnosno manjka strasti.

Negativno utiče na imuni sistem

Bezbroj puta se pokazalo da seksualne aktivnosti pozitivno utiču na imuni sistem. Takođe, masturbacija pomaže telu u borbi protiv infekcija, bakterija i drugih bolesti.

Foto: Shutterstock

Impotencija na listi neželjenih pojava

Dovodi do impotencije kod muškaraca

Nedostatak seksa može da izazove impontenciju kod muškaraca, dok seks ima pozitivan uticaj na njihove fizičke i mentalne sposobnosti.

Negativno utiče na kardiovaskularni sistem

Dok ne praktikujete vežbe za telo ili druge fizičke aktivnosti, seks je odličan način da budete u formi, što znači da pozitivno utiče na zdravlje. Ako nemate redovan seks, smanjuje se rad hormona i mišića srca, piše Ženski magzin.

Foto: Shutterstock

Seks je najbolji način da se oslobodite stresa

Pod stresom ste

Seks je najbolji način da se oslobodite stresa, anksioznosti i napetosti. Ako nemate redovne seksualne odnose, češće ste pod stresom, što dovodi do visokog krvnog pritiska.

Promene na vagini

U vreme kada nemate redovan seks, mišići vagine zaboravljaju kako da se opuste i nedostatak seksa dovodi do suženja mišića. Ali ne brinite, jer im ne treba puno da se podsete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija