• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2024

14:10

Ovako je izgledala ishrana Kejt Midlton pre dijagnoze raka! Evo šta će morati da promeni

Shutterstock/AP

Zdravlje

Ovako je izgledala ishrana Kejt Midlton pre dijagnoze raka! Evo šta će morati da promeni

Podeli vest

Iako se i ranije zdravo hranila, Kejt Midlton će zbog hemoterapije morati da poboljša ishranu, što uključuje smanjenje potrošnje životinjskih masti.

Princeza Kejt Midlton je poznata po tome što je veoma strastvena kada je spremanje uskusnih i zdravih obraoka za supruga princa Vilijama i njenu malu decu princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luja u pitanju.

Nakon što je saopštena tužna vest da je princezi od Velsa dijagnostikovan rak, kraljevska porodica se fokusirala na to da ona ostane u formi i sada će se, više nego ikada, posvetiti načinu ishrane nje i njene porodice.

Profesor Ramia Mokbel, konsultant dermatolog sa posebnim interesovanjem za rak kože i skrining, i osnivač Londonske klinike za kožu i mladež u HCA Healthcare, otkriva da pacijenti moraju da održavaju dobro izbalansiranu ishranu bogatu proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i mastima kako bi obnovili organizam i nadokladili štetu koju izaziva hemoterapija, prenosi hellomagazine.com.

Kraljevska mama je trenutno u ranoj fazi preventivne hemoterapije, a lečenje je započela krajem februara. Kensingtonska palata nije potvrdila koju vrstu raka ona ima, ali se šuška da je možda u pitanju rak jajnika ili debelog creva.

Foto: EPAimages

Kejt Midlton

Profesor Mokbel objašnjava:

- Tokom hemoterapije, pacijentima se savetuje da izbegavaju većinu suplemenata, osim vitamina D3. Pijenje čaja od đumbira može pomoći u sprečavanju mučnine, što je uobičajena nuspojava lečenja. Nakon završetka hemoterapije, fokusiranje na ishranu u mediteranskom stilu je korisno. Ovo uključuje obilje voća, povrća, antioksidanata i zdravih nezasićenih masti poput omega 3, uz smanjenje potrošnje životinjskih masti, ugljenih hidrata i prerađene hrane.

Srećom po Kejt, njena ishrana je već prepuna svežeg voća i povrća i zdravih masti. 

Doručak

Poznato je da je majka troje dece veliki obožavalac smutija za doručak, poput njene snaje Megan Markl.

Prema MejlOnlajn-u, princeza kombinuje kelj, spirulinu (vrsta algi), maču, spanać, listove korijandera i borovnice zajedno za zdrav jutarnji napitak.

Sa tom kombinacijom, nije ni čudo što ima blistavu i zdravu kožu. Takođe se smatra da Kejt povremeno uživa i u činiji ovsenih pahuljica za doručak.

Ručak

Princeza nije vegetarijanka, ali izveštaji otkrivaju da uglavnom voli da jede jela bez mesa za ručak.

Tokom njene i Vilijamove kraljevske turneje po Indiji, kuvar Ragu Deora, koji je imao zadatak da napravi jela za kraljevski par tokom njihovog boravka u palati Tadž Mahal, otkrio je da je za njih poslužio ručak od ćevapa od povrća i karija od sočiva.

- Sve je to vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni više vole - objasnio je on.

Takođe znamo da par uživa u sušiju nakon što su posetili "Japan House London". Razgovarajući sa japanskim kuvarom Akirom, Vilijam je rekao:

- Veoma impresivno. Hvala vam puno. Moja žena i ja volimo suši. Možda ćemo morati da dođemo ovde na ručak kada niko drugi nije tu - rekao je dok je jeo sašimi sa lososom. 

Kaže se da su drugi omiljeni Kejtini obroci salate od lubenice, tabule, seviče i gaspaćo, prema članku DejliMejl-a iz 2014.

Foto: EPA

Kejt Midlton

Večera

Princeza jede slične večere kao i mnogi od nas: pečenje, testeninu i kari. Kada je bila u sedmom mesecu trudnoće sa princom Džordžom, princeza Kejt je uživala u domaćem jelu od povrća koje je kuvao par poreklom iz Indije po imenu Čan i Haš Šingadija, koji je držao prodavnicu u blizini njenog rodnog grada u Berkširu.

- Uveče se prepušta svom hobiju da kuva Vilijamovu omiljenu večeru, pečenu piletinu. Testenina je omiljena i u kući Velsa, i to jelo obožavaju i deca. 

Grickalice

Poznato je da princeza favorizuje zdrave grickalice kao što su sirovo voće i povrće kao i godži bobice. 

Čak je rekla jednom detetu tokom posete LEYF-u (London Early Years Foundation) Stockwell Gardens Nursery and Pre-school u ​​Londonu, u januaru 2020. da voli papaju.

Međutim, kao i mnogi od nas, princeza Kejt voli poslastice i ranije je primećena kako uživa u kokicama. Tokom kraljevske turneje po Kanadi i SAD 2014. godine, princ Vilijam i Kejt prisustvovali su košarkaškoj utakmici u Njujorku gde je par primećen kako zajedno jede kofu kokica.

Dezert

Posle ukusne pileće večere ide i dezert. Kraljevski puding po izboru je britanski klasični lepljivi puding od karamela, u kojem ona često uživa u Old Boot Inn u Stenford Dingliju, Berkšir.

Šef kuhinje Rodi Varot rekao je za "People":

- Kejt je uvek diskretna i uvek je pohvalila jela sa velikom ljubaznošću... Za desert, njen omiljeni puding je lepljivi puding od karamela. Vlažan je i sunđerast.

Kejt je takođe strastveni poslastičar. Tokom izdanja Mari Berri's A Berri Roial Christmas 2019, Kejt (42) je otkrila da „ostaje do ponoći“ kako bi sama napravila rođendanske torte za svoju decu.

Strast pravljenja kolača prenela se na njenu decu dok je njen suprug princ Vilijam na Instagramu podelio fotografiju ljupkog Viktorijinog biskvita koji su napravili Džordž, Šarlot i Luis za Kejt na 8. mart.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija