• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

06.07.2023

17:39

Patrušev ratotkrio planovove Zapada u Ukrajini: Anglosaksonski pokušaji da se pobedi herojski ruski narod je osuđen na propast!

Reuters/AP

Vesti

Patrušev ratotkrio planovove Zapada u Ukrajini: Anglosaksonski pokušaji da se pobedi herojski ruski narod je osuđen na propast!

Podeli vest

NATO na čelu sa SAD planira i koordiniše borbena dejstva kijevskog režima protiv ruske vojske, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim rečima, „politika negiranja svega ruskog zasnovana na nacističkoj ideologiji, označila je početak urušavanja ukrajinske državnosti“.

- Kao rezultat krvavog puča koji su organizovale Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti, vlast u Ukrajini preuzeli su neonacisti. Sledeći sopstvene sebične ciljeve, Sjedinjene Američke Države vode neobjavljen rat protiv Rusije, koristeći teritoriju i stanovništvo Ukrajine - ocenio je Patrušev, govoreći u Krasnodaru na skupu o nacionalnoj bezbednosti u Južnom federalnom okrugu.

On je dodao da zemlje NATO-a, na čelu sa SAD, nastavljaju da finansiraju teroristički režim u Ukrajini, pumpaju ga oružjem, obezbeđuju obaveštajne podatke, obučavaju Oružane snage Ukrajine, planiraju i koordinišu vojne operacije protiv ruske vojske.

Prema njegovim rečima, vojne pretnje Rusiji od NATO-a se intenziviraju.

- Povećanje vojne infrastrukture NATO-a u blizini ruskih granica, intenziviranje obaveštajnih aktivnosti, prisustvo taktičkog nuklearnog oružja u Evropi povećavaju vojne pretnje Rusiji - konstatovao je Patrušev.

- Vojne vežbe NATO-a ‘Defender Europe’ održane u junu ove godine, na kojoj su razrađeni planovi za prebacivanje snaga i sredstava duž čitavog istočnog krila, još jednom su potvrdile agresivnu suštinu NATO-a - dodao je on.

Kako je naveo, Zapad je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije, ne procenivši trezveno njegove perspektive.

Patrušev je takođe istakao da neće biti moguće obnoviti unipolarni svetski poredak zasnovan na pravilima koja diktiraju SAD.

- Politika nanošenja strateškog poraza našoj zemlji već je dovela do zaoštravanja globalnih problema u svetu. Cilj neprijateljskih dejstava Anglosaksonaca i njihovih poslušnika je da održe svoju dominaciju u svetu - ocenio je on.

Prema mišljenju Patruševa, više niko ne sumnja da zapadna hegemonija vodi svet u ćorsokak.

- U toku je aktivno formiranje multipolarnog sveta kao osnove za stabilan međunarodni razvoj. Izgradnja unipolarnog svetskog poretka zasnovanog na pravilima koja diktiraju SAD ne može se ponovo oživeti. Očigledno je da je udruživanje zapadnih političkih snaga pred ‘ruskom pretnjom’ koja im je nametnuta, takođe privremeno - naglasio je on.

Patrušev je dodao da su pokušaji Zapada da pobedi junački ruski narod osuđeni na propast.

- Kroz kontrolisane medije Zapad nastavlja da širi rusofobiju. Treba napomenuti da diskriminacija ruskog stanovništva ima duboke istorijske korene - primetio je sekretar Saveta bezbednosti.

Prema njegovim rečima, ''Rusija je vekovima morala da se bori i preduzima mere da očuva nacionalne interese, da štiti ruski sve''.

Patrušev je povukao paralele sa borbom sovjetskog naroda protiv nacističkih osvajača.

- U tom ratu se na strani nacističke Nemačke borilo oko milion vojnika Hitlerovih saveznika, koji su želeli da unište našu državu, porobe naš narod. Tada smo pobedili nacizam i oslobodili narode Evrope od nacizma. Današnji pokušaji da se pobedi herojski ruski narod je osuđen na propast - ​​zaključio je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija