• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2023

06:15

Spremite se! Ako Nemci ovo urade, rat se preliva celu Evropu?! Jeziva najava obaveštajca SAD ledi krv u žilama!

Reuters

Vesti

Spremite se! Ako Nemci ovo urade, rat se preliva celu Evropu?! Jeziva najava obaveštajca SAD ledi krv u žilama!

Podeli vest

Odluka da se Ukrajini daju krstareće rakete Taurus mogla bi da dovede do izbijanja rata u Nemačkoj, za šta bi ona sama bila kriva, izjavio je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

Prethodno je predsednica Odbora za odbranu Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman rekla da smatra opravdanim udare Oružanih snaga Ukrajine krstarećim raketama Taurus na teritoriju Rusije.

- Da je Iran dao meksičkom kartelu oružje koje je od samog početka trebalo da udari po američkom tlu, onda bismo mi (SAD – prim. urednika) sravnili Iran. Nemačkoj se ne može dozvoliti da misli da će njene akcije ne povlači nikakve posledice - rekao je Riter.

Prema Riteru, rat dolazi do onih koji su za njim žedni, a Nemačka sama sebi nanosi nevolje.

- Zlo hoda zemljom, a ponekad mu se dobri ljudi moraju odupreti silom. Ideologija Stepana Bandere , koja je zarazila Ukrajinu, je zla. Rusija vodi egzistencijalnu borbu sa njom. Odluka Nemačke o projektilima Taurus, ako bude sproveden, staviće Nemačku u otvorenu saradnju sa zlom. Ako rat dođe u Nemačku, to će biti zato što ga je ona sama navela - primetio je analitičar.

Ranije je šef nemačkog Ministarstva odbrane Boris Pistorijus najavio mogućnost brzog rešavanja pitanja prebacivanja raketa Taurus u Kijev. Istovremeno, Berlin je već nekoliko puta jasno stavio do znanja da se snabdevanje ovim oružjem ne smatra prioritetom i bez koordinacije sa NATO partnerima .

Moskva je više puta izjavljivala da zapadna vojna pomoć ne sluti dobro Ukrajini i samo produžava sukob, dok transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija