• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2023

06:50

Opa! Otkriven pravi razlog posete Putina Kini! BBC zaledio Zapad, proces je počeo i više niko ne može da ga zaustavi!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Opa! Otkriven pravi razlog posete Putina Kini! BBC zaledio Zapad, proces je počeo i više niko ne može da ga zaustavi!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je došao u ključnu posetu najvažnijem ruskom savezniku Kini zbog učvršćivanja saveza protiv Zapada, piše BBC.

Kako navodi britanska televizija, administracija Si Đinpinga uspela je da osigura podršku većine kineskog stanovništva za ratnu mašineriju Vladimira Putina.

Kako oni tvrde, to je učinjeno putem medija pod kontrolom države, koji ne govore o „invaziji", pa čak ni o „ratu", već o ruskoj operaciji koja je opravdana zato što zaustavlja ekspanzionističke namere NATO-a, a pogotovo Sjedinjenih Američkih Država.

Ruski rat bi mogao da pomogne geostrateškim ciljevima Pekinga iscrpljujući resurse NATO-a - i u očima nekih - promovišući stav da veze sa SAD donose potencijalnu opasnost, pa čak i haos.

Loša strana ovoga je da bi sukob u Ukrajini mogao da dovede do povećanja NATO-ove moći, istovremeno opteretivši rusku privredu koja je na udaru sankcija, smatra BBC.

Zvanično, Vladimir Putin je u Kini ove nedelje da bi prisustvovao forumu posvećenom uspesima omiljenog projekta Si Đinpinga inicijative zvane Pojas i put.

To je svetski program transportne infrastrukture koji povezuje Kinu sa njenim zapadom, ali koji je kritikovan zbog povremenog dovođenja siromašnih zemalja u dužničke zamke.

Kad se lideri Kine i Rusije budu susreli na obodima ove konferencije, oni će proslaviti učvršćivanje njihovih veza, dok pokušavaju da izgrade širu koaliciju protiv Zapada sa drugim vladama sličnih uverenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija