• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2023

20:51

Ludilo mozga! Zelenski u inat Zalužnom najavio sumanuti udar na Ruse! Putin ovo jedva čeka, biće krvi do kolena!

Reuters

Vesti

Ludilo mozga! Zelenski u inat Zalužnom najavio sumanuti udar na Ruse! Putin ovo jedva čeka, biće krvi do kolena!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da će ukrajinske oružane snage preduzeti nove pokušaje ofanzive tokom 2023. i 2024. godine, preneo je Rojters .

- Imamo plan. Imamo vrlo specifične gradove, vrlo specifične pravce u kojima idemo - rekao je on.

Istovremeno, Zelenski je priznao „sporo napredovanje kontraofanzive“, okrivljujući za neuspeh Zapad, koji, prema njegovom mišljenju, nije preneo dovoljno oružja Kijevu .

Ukrajinske oružane snage već peti mesec pokušavaju da napreduju u nekoliko pravaca, bacajući u borbu brigade koje je obučio NATO i naoružane stranom opremom. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je 5. oktobra na sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj da su od 4. juna Oružane snage Ukrajine izgubile preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe naglasio da je ukrajinska kontraofanziva zapravo propala, a ruske trupe poboljšavaju svoje pozicije duž celog fronta.

Čak je i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao neuspeh Ukrajine . Ranije je u članku za časopis The Economist primetio da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. General je rekao da nije u stanju da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji se od njega očekivao na Zapadu prema udžbenicima NATO-a. Zauzvrat, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naglasio da što pre kijevske vlasti shvate da nema šanse da postignu uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija