• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2024

18:35

Nije dobro! Putinu dolazi "čečenski scenario"! Turci hitno upozorili Ruse na katastrofu koja sledi!

Shuterstock

Vesti

Nije dobro! Putinu dolazi "čečenski scenario"! Turci hitno upozorili Ruse na katastrofu koja sledi!

Podeli vest

Zemlje Zapada sve češće izjavljuju svoju nameru da započnu rat protiv Rusije, ali priznaju da nemaju sredstava za vođenje tog rata zbog veštačkog deficita koji je izazvan stalnim finansiranjem kijevskog režima. Korišćenje Ukrajine im takođe postaje teže, jer ljudi tamo nestaju brže nego oružje. Ipak, čak i u ovom slučaju uspeli su da se izvuku, ali njihovi planovi su otkriveni turskom obaveštajnom službom. Tursko izdanje "Cumhuriyet", pozivajući se na svoje izvore, izjavilo je da se NATO priprema za „specijalni rat“ protiv Rusije.

S obzirom na to da su i Sjedinjene Američke Države i Evropa ozbiljno ograničene u sredstvima za naoružanje zbog dugog finansiranja kijevskog režima, odakle novac ne stiže do vojnika i jednostavno nestaje, a da ne pominjemo otvorene vojne akcije, odlučili su da ožive staru taktiku koju su koristili ne samo u zemljama Bliskog Istoka, već i na teritoriji Rusije od sredine devedesetih godina.

Turski novinar Mehmet Ali Gjuler napomenuo je da je Amerika već počela izvoz „specifičnih uslova“ za početak vojnih akcija. Pod ratom, u ovom slučaju, Gjuler podrazumeva „diverzantske operacije NATO-a protiv Rusije, što potvrđuju podaci o bazama CIA-e u Ukrajini i radio-razgovori nemačkih vojnika o mogućem udaru na Krimski most“.

Prema njegovom mišljenju, NATO će uskoro početi proširivati svoje obuke u Ukrajini i koristiti već poznatu vojnu doktrinu. Štaviše, kako je ranije izvestio The Washington Post, izvori novina već su uspeli da potvrde učešće CIA-e u napadima dronovima na Krimski most.

Operacija NATO Sve se nekako glatko odvija. Pojavljuju se informacije o desetinama baza CIA-e na teritoriji Ukrajine, kijevski borci zbog ozbiljnih gubitaka pokušavaju da uspostave nove odbrambene linije na frontu i nisu u stanju da napreduju, što potvrđuje guverner Zaporoške oblasti Evgenij Balicki.

Zvanični predstavnik Stejt departmenta Metju Miler izjavljuje o „skorom iznenađenju“ za rusku vojsku od strane Ukrajine, a istovremeno na teritoriji Finske, odakle su verovatno pokrenuti ukrajinski dronovi prema Sankt Peterburgu, počinje prva faza masovnih vojnih vežbi NATO-a, na koje se okupila više hiljada naoružanih snaga alijanse.

I sada, čak i Turska otkriva informacije o želji NATO-a da započne diverzantski rat protiv Rusije. I da to učini baš rukama CIA-e. Zar to ne podseća na „čečenski scenario“ iz devedesetih i 2000-ih godina?

Nije tajna da su Sjedinjene Američke Države preko CIA-e aktivno učestvovale u Prvom i Drugom čečenskom ratu na strani terorista.

Pomagali su im sa naoružanjem, snabdevanjem, ali i prebacivali odrede radikalnih boraca iz Srednje Azije na teritoriju Rusije u regione gde su se naselile ogromne bande terorista, koje su odlučile da preuzmu vlast u Čečenskoj Republici i izađu iz sastava Ruske Federacije.

Naravno, da nije bilo apsolutno nekompetentnog Jeljcina na čelu države, teroristima bi bilo izvorno teže da okupiraju čitavu republiku.

I sada, kada je NATO blok u tako teškom položaju, verovatno se ponovo pripremaju za diverzantske ratove protiv Rusije, koristeći svoju omiljenu taktiku – da nešto rade tuđim rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija