• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.03.2024

17:13

"Vide se kroz raketni nišan, šta da vam radimo"! Putinov čovek zapretio Nemačkoj: Ovo će se desiti ako Krimski most bude napadnut

Tanjug/AP

Vesti

"Vide se kroz raketni nišan, šta da vam radimo"! Putinov čovek zapretio Nemačkoj: Ovo će se desiti ako Krimski most bude napadnut

Podeli vest

I sam Vladimir Putin, ali i njegov najbliži saradnici, poput Dmitrija Medvedeva, zna da zapreti nuklearnim i „običnim“ oružjem.

U svetlu aktuelne afere sa visokim nemačkim oficirima koji su govorili o upotrebi raketa Taurus, pretnjama se pridružio i ruski novinar Dmitrij Kiseljov.

On je u svojoj TV emisiji naveo četiri mosta u Nemačkoj koje bi Rusija mogla da uništi „kao odgovor na napad” na Krimski most.

Foto: EPA

Dmitrij Kiseljov

Koliko god zapadni saveznici Ukrajine bili sofisticirani, njima u glavi nema slike mostova u Nemačkoj. U toj relativno maloj zemlji nema mostova dugih kao Krimski most. Ali i dalje su dovoljno veliki da se vide kroz raketni nišan. Biće šteta, ali šta da radimo? Nije ih briga za naš Krimski most, rekao je Kiseljov - prenosi Oslobođenje.

Zatim je rekao da su mostovi Femarn Sound i Rugen na severu Nemačke, koji povezuju kopno sa ostrvima Fehmarn i Rugen, železnički most Hoencolern u Kelnu i Magdeburški vodeni most, koji povezuje dva kanala preko reke Elbe, 150 km od Berlina, su u pitanju.

Foto: Shutterstock

Fehmarn Sound

On je dodao da je moguće istovremeno napasti sva četiri mosta.

– Moraćemo da razmotrimo i druge mostove u Nemačkoj da bismo dobili adekvatnu štetu u pogledu dugovanih metara, rekao je Kiseljov.

Ovakve pretnje iz Nemačke ne bi trebalo da ostanu bez odgovora, osim ako diplomatija Analen Berbok proceni da je reč o nevažnom sagovorniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija