• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

11:47

Oglasila se Evroliga! Samo je PAO bolji od Zvezde u ovome! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Oglasila se Evroliga! Samo je PAO bolji od Zvezde u ovome! (VIDEO)

Podeli vest

Evroliga je napravila listu pet timova koji su bili najaktivniji u prelaznom roku, a ujedno doveli i najjača pojačanja za predstojeću sezonu koja počinje 5. oktobra.

Sezona elitnog košarkaškog takmičenja kreće naredne sedmice, a spektakularan prelazni rok garantuje navijačima širom Evrope fenomenalnu godinu.

U Evroligu su stigle velike zvezde i nekadašnji NBA asovi, a neki timovi su poptuno rekonstruisali timove u odnosu na prethodnu sezonu.

Ako se pogleda samo papir, svi deluju mnogo jače, ali u konkurenciji 18 najboljih timova izdvojilo se pet ekipa, koje su se "najviše pomučile" oko igračkog kadra.

Naša Crvena zvezda je zauzela visoku drugu poziciju, a evo kako je klubove rangirala Evroliga na svom zvaničnom sajtu:

1. PANATINAIKOS

Bez obzira na to što su crveno-beli doveli čak deset igrača vrhunskog kvaliteta, niko nije uložio u svoj tim ovog leta kao Panatinaikos, koji je "maznuo" Zvezdi i Partizanu ljubimace navijača.

U Atinu je najpre stigao trener Ergin Ataman, koji je praktično oteo Kostasa Slukasa najvećem rivalu Olimpijakosu, ali to je bio samo početak! Osim Slukasa, Argentinac Luka Vildoza koji je prošle sezone nosio dres Crvene zvezde stigao je u Atinu, a za njim i doskorašnji as crno-belih Matijas Lesor! Vratio se iz Beograda i Lesorov saigrač iz Partizana Janis Papapetru, a onda su stigli i Džerijan Grent, Dinos Mitoglu i Kostas Adetokumbo i na kraju je oduševio dolazak sjajnog Huanća Ernangomesa. Strašan tim, nema šta!

 

 

2. CRVENA ZVEZDA

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović biće na slatkim mukama ove sezone,  jer prema mišljenju zvezdaša, ali i samih igrača crveno-belih, Crvena zvezda nikada u istoriji nija imala jači tim!

Iako su otišli Argentinci Fakundo Kampaco (u Real Madrid) i Luka Vildoza (u PAO), stiglo je u Beograd čak deset brutalnih pojačanja.

Foto: Starsportphoto

 

 

Pojačali su jednog od dva srpska predstavnika u Evroligi Jago dos Santoš, Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Giedraitis, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac i Marko Simonović.

3. FENERBAHČE

Turski velikan Fenerbahče je prošle sezone mogao i do fajnal-fora, ali je poražen od Olimpijakosa u pet utakmica u prvoj godini sa Dimitrisom Itudisom na klupi.

Foto: Reuters

 

 

Ipak, ove sezone porasli su apetiti! Grk je želeo da ima konkurentan tim za titulu, pa je doveo Jama Madara i Partizana koji je proglašen za "zvezdu u usponu", potom Sertača Šanlija, Jorgosa Papajanisa i Nejta Sestinu, pa je uz starosedeoce među kojima je i reprezentativac Srbije Marko Gudurić,  Fener među glavnim kandidatima sa F4.

4. Milano

Gotovo ceo prelazni rok spekulisalo se gde će Nikola Mirotić nastaviti karijeru, a kada je već bio viđen u Partizanu, desio se transfer koji je malo ko očekivao! Milanski velikan doveo je u svoje redove MVP-ja Evrolige i najavio da puca na visoko!

Foto: Starsportphoto

 

 

Uz sjajnog Crnogorca bitno je Armaniju da ima zdravog Šavona Šildsa, a treba istaći i dolaske nekoliko zvučnih pojačanja. Stigli su i Maodo Lo i Aleks Pojtres, a pogledi su upereni ka Ismaelu Kamagateu, najboljem mladom centru u Evrokupu prošle sezone. 

5. ANADOLU EFES 

Znatno je okrnjen turski tim ove sezone, ali je reagovao dovođenjem najperspektivnijeg turkog trenera Erdema Džana, koji je prošle sezone igrao finale Evrokupa sa Turk Telekomom iz Ankare. Naime, dvostruki uzastopni šampion 2021. i 2022. ostao je bez najboljeg igrača Vasilija Micića i glavnog trenera koji je i doveo tim do titule prvaka Evrope Ergina Atamana, pošto je preuzeo PAO.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Ipak, mnogo se očekuje od trenera kojem je godinama mentor bio najtrofejniji trener u istoriji Evrolige, Željko Obradović. Umesto srpskog asa Vasilija Micića stigao Darijus Tompson, a stigli su i Derek Vilis i Tajrik Džons. Uz Šejna Larkina i Vila Klajburna Efes sigurno neće biti lak protivnik nikome ove sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija