• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

18:40

Zvezda servirala osvetu Hrvatima - Zadar ponižen!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda servirala osvetu Hrvatima - Zadar ponižen!

Podeli vest

Crveno-beli deklasirali Zadar u sedmom kolu ABA lige.

Teško da je uvertira pred meč Zadra i Crvene zvezde mogla biti gora. Srpski novinari i delegacija beogradskog velikana napadnuti su po dolasku iz Barselone zbog čega je duel sedmog kola ABA lige pao u drugi plan. 

Tražili su crveno-beli da u dvorani "Krešimir Ćosić" ne bude navijača, ABA  liga je taj zahtev odbila, ali možda je ovako i slađe... Četa Janisa Sferopulosa utišala je negde oko 7.000 navijača Zadra i upisala šesti trijumf u regionalnom takmičenju - 81:74. 

Trebalo je crveno-belima vremena da se aklimatizuju na atmosferu. Nema sumnje da je sve ono što je prethodilo meču uticalo na početak meča, ali je Zvezdu u tim momentima u životu održao Rokas Gedraitis. Litvanac je u prvoj deonici ubacio 11 poena i sprečio domaćina da stekne osetnu prednost u uvodnim minutima meča. 

Foto: Starsportphoto©

 

Kako je vreme prolazilo crveno-beli su bili sve bolji, Miloš Teodosić je, po ko zna koji put, uspeo da razigrava svoje saigrače. Šabaz Nejpir je pokazao sjajnu energetsku reakciju iako se mučio sa realizacijom, ali su Zadrani uspeli preko Drežnjaka i Božića da istope prednost gostiju pre poluvremena. 

Bio je to kratak nalet domaćina budući da je Zvezda u trećoj četvrtini rutinski prelomila meč i praktično rešila pitanje pobednika. Pobegli su crveno-beli na 10 razlike i do kraja meča uspevali da održe tu prednost. 

Foto: Starsportphoto©

 

U jednom momentu Zvezda je otišla i na 20 poena prednosti, ali je Zadar u finišu uspeo samo da ublaži poraz i sačuva čast u dvorani "Krešimir Ćosić". 

Najefikasniji u taboru Crvene zvezde bio je Rokas Gedraitis sa 19 poena, 12 je dodao Jago Dos Santos, a po osam Majk Tobi i Luka Mitrović. Kod Zadrana je Luka Božić ubacio 18, a Lakić i Drežnjak su dodali 12. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija