• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

14:15

Divljaci! Hrvat oštro po huliganima zbog sramnog skandala

Starsportphoto©

Košarka

Divljaci! Hrvat oštro po huliganima zbog sramnog skandala

Podeli vest

Bivši trener Zadra i proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović osudio je napad huligana na novinare i članove delegacije Crvene zvezde pred utakmicu u nedelju (17.00) u okviru ABA lige.

Maskirani huligani, naoružani palicama pretukli su dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i posekotinama, napadnut je i član Upravnog odbora Zvezde koji je bio sa prijateljem.

''Neverovatno je koliko jedan divljački ispad može naneti štete klubu, gradu, sportu, u ovom slučaju košarci'', napisao je Petrović na Tviteru.

 

 

 

Huligani su tačno znali da su Srbi, napadnuti novinari i članovi delegacije su slikani i "tipovani" već na aerodromu.Takođe, hrvatski huligani su znali i u kojem su hotelu smešteni i čekali su ispred njega maskirani i naoružani. Prvi napad se dogodio oko 18.30 ispred hotela u kojem su bili smešteni novinari. Kada su videli novinare, prišli su im uz reči "Gde ste četnici?" i počeli su da ih tuku, pa su im naneli ozbiljne povrede. Napadnuti Srbi su neko vreme proveli u bolnici i u policiji, gde su dali izjave povodom napada huligana na njih. Spekuliše se i da je taksista koji je vozio novinare javio huliganima gde su smešteni novinari.

 

- Na samom aerodromu očigledno su fotografisani, "tipovani" i praćeni jer nisu bili svi smešteni gde i ekipa Zvezde. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, niti su imali obeležja kluba, apsolutno ništa. Napadnuti su od maskiranih huligana i zadobili ozbiljne povrede. Potom su napadnuti član UO i prijatelj, oko 20.15. I njih su napali maskirani napadači, srušili su ih na zemlju i šutirali ih. Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra - ispričao je Nebojša Čović, prvi čovek Zvezde.

Policija je potvrdila da su se desila dva napada i da je istraga u toku, kao i da su dve osobe koje se sumnjiče da su povezane sa napadima u policijskim prostorijama.

11. novembra oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog takmičenja u Zadru. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima. Po završetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvestiti javnost - navodi se u saopštenju policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija