• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2024

11:19

Šokantno priznanje legendarnog Anrija! Otkako sam se rodio, bio sam depresivan!

profimedia

Fudbal

Šokantno priznanje legendarnog Anrija! Otkako sam se rodio, bio sam depresivan!

Podeli vest

Bivša francuska fudbalska zvezda, Tijeri Anri, otkrio je da je tokom igračke karijere patio od depresije, bolesti koju je povezao sa najranijim detinjstvom.

Otkrio je ljubimac navijača Arsenala i reprezentacije Francuske da je njegovo stanje izbilo na površinu tokom pandemije koronavirusa kada je radio u Kanadi.

- Svima sam lagao veoma dugo, jer društvo nije bilo spremno da čuje šta sam imao da kažem - rekao je proslavljeni as za jedan engleski podkast.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Anri je rekao da ga je ta neprijatnost pratila tokom svih godina karijere, a da toga nije bio svestan.

- Otkako sam se rodio, bio sam depresivan. Da li sam znao? Ne. Da li sam nešto uradio da to popravim? Ne. Ali prilagodio sam se određenom načinu života. U životu morate nogu pred nogu i da hodate. To su mi govorili odmalena. Ja nikada nisam prestao da hodam, osim tokom kovida, kada više nisam mogao da izdržim. I tada počinjete da shvatate - poručio je selektor mlade fudbalske reprezentacije Francuske.

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

 

 

 

Rekao je Tijeri da je za vreme pandemije koronavirusa godinu dana bio odvojen od svoje dece koja su ostala u Evropi. Radio je u Kanadi i kaže da mu se dešavalo da gotovo svaki dan plače bez razloga.

- Suze su same tekle. Zašto? Ne znam, ali možda su tu bile jako dugo. Tehnički to nisam bio ja, to sam bio mlađi ja. Plakao sam za sve što nisam dobio, odobravanje. Kada sam bio mali, ljudi su mi uvek govorili: 'To nisi dobro uradio'. Očigledno kada to slušate češće od bilo čega drugog, to ostaje", dodao je Anri.

Kada je bio mali psotigao je svih šest golova u pobedi njegove ekipe 6:0 i seća se da mu je otac pričao da ne bude zadovoljan time rekavši mu: "Promašio su tu šansu, propustio si to dodavanje".

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

- Očinsko prisustvo i saveti donekle su mi pomogli kao sportisti, ali nisu kao ljudskom biću  -rekao je Anri.

Osvojio je nekadašnji as titulu sa Monakom, dve Premijer lige sa Arsenalom, dva FA kupa i dva Komjuniti Šilda. Ubojiti golgeter sa Barselonom je osvojio dve titule u Primeri, Kup kralja, Ligu šampiona, Superkup Španije, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Odigrao je vihorni centarfor za reprezentaciju Francuske 123 utakmice i postigao 51 gol, a sa "trikolorima" je osvojio Mundijal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija