• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

24.03.2024

13:22

Opekao se i vraća staru formaciju: Rajković na golu, Mijailović počinje

Starsportphoto

Fudbal

Opekao se i vraća staru formaciju: Rajković na golu, Mijailović počinje

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković Piksi rešio je da u sutrašnjem prijateljskom meču protiv Kipra (18.00, Arena 1 premijum) vrati formaciju sa kojom je pravio najveće uspehe, sa trojicom pozadi, saznaje Informer. Osim toga, ima u planu da pruži šansu nekim novim igračima, pa bi utakmicu trebalo da počne Srđan Mijailović iz Crvene zvezde.

"Orlovi" su pre tri dana igrali prijateljski meč protiv Rusije u Moskvi (4:0) i ubedljivo su izgubili. Tada je selektor Stojković pokušao da eksperimentiše sa četvoricom igrača u zadnjoj linijii to nikako nije funkcionisalo. Sada planira da se vrati na sistem igre koji mu je donosio najbolje rezultate.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Srbije

Olakšavajuća okolnost je što se u tim vraća štoper Fiorentine Nikola Milenković, koji nije mogao da putuje u Moskvu. Prema rečima našeg izvora, i ovo će biti šansa za one koji su u drugom planu ili nemaju veliku minutažu u reprezentaciji. 

- Ono što je sigurno, jeste da će u zadnjoj liniji biti trojica igrača. Shvatio je i Piksi da mu sistem sa četvoricom ne funkcioniše. Jedan od njih će biti Milenković, dok bi uz njega trebalo priliku da dobiju Babić, inače naknadno pozvan, i Erhan Mašović. Na golu bi trebalo da bude Predrag Rajković. Dugo nije branio, a odličan je golman, Piksi želi da se uveri da na svakog čuvara mreže može da računa - objašnjava naš izvor.

Među onima koji nisu često dobijali šansu kod Piksija je i fudbaler Crvene zvezde Srđan Mijailović, pa ukoliko ne bude izmena u poslednji čas i on bi mogao da počne utakmicu.

Foto: fss

Srđan Mijailović

- Naravno da u timu morati da ima nekog od igrača na koje uvek računa i koji mogu da naprave razliku. Već se opekao protiv Rusije, ne bi smeo sebi da dozvoli još jedan rezultatski debakl. Stoga mora da bude oprezan, pa će početi i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. Trebalo bi od prvog minuta da zaigra i Saša Lukić, koji je bio dobar protiv Rusije. Međutim, šansu će dobiti i Srđan Mijailović. Poslednji put je bio u državnom timu 2012. godine, a sada je Piksi rešio da mu ukaže poverenje. Poritv Rusije je igrao 45 minuta, a sada će biti starter. Među 11 na koje se računa naći će se Lazar Samardžić - zaključuje naš izvor. 

Podrazumeva se da je u slučaju nekih promena, povreda ili nepredviđenih okolnosti moguće da selektor neku od svojih zamisli promeni u poslednjem času. 

Srbiji su ovi mečevi priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. "Orlovi" će odmeriti snage sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Piksi je postao prvi selektor naše zemlje koji je vezao dva velika takmičenja, a ovaj put se navijači nadaju da bi mogao da napravi iskorak i prođe dalje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 1 mesec

Piksi prosečan trener, neka doživotno ostane. I onako nam je fudbal u dubiozi države i kvazi menadžera.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija