• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

20.03.2024

17:27

"Orlići" polovični! Kadeti spektakularnim golovima preslišali Gruziju, omladinci - sve dalje od EURA! (VIDEO)

Fudbalski savez Srbije

Fudbal

"Orlići" polovični! Kadeti spektakularnim golovima preslišali Gruziju, omladinci - sve dalje od EURA! (VIDEO)

Podeli vest

Četa Jovana Damjanovića na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, sa druge strane, izabranici Radovana Krivokapića nakon poraza od Danske sve dalje od kontinentalne smotre.

Sa velikim nestrpljenjem javnost u Srbiji čeka duel Piksijevih "orlova" protiv Rusije u Moskvi. Naša reprezentacija će u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo odigrati meč sa "zbornajom", a lepu uvertiru za duel koji je na programu u četvrtak od 18 časova dali su nam "orlići". 

Reprezentacija Srbije do 17 godina trijumfovala na pravi način otvorila je poslednju rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto je u gostima nadigrala Gruziju sa 2:0 (0:0). Držali su se naši rivali u prvih 45 minuta, a onda je na scenu stupio tandem Crvene zvezde - Aleksa Vasilić i Vaislije Kostov. 

 

 

"Orlići" su do veoma bitna tri gola stigli na spektakularan. Na startu drugog poluvremena bedem pred golom Gruzije prelepim golom probio je Vasilić. Biser crveno-belih je primio loptu, piruetom izbacio rivala i bez ikakvih problema savladao rivala. Tačku na meč "bombom" sa 30ak metara stavio je Kostov u 83. minutu. 

Na ruku izabranicima Jovana Damjanovića ide i rezultat sa druge utakmice iz naše grupe budući da su Turska i Danska remizirali - 0:0. Budući da dve najbolje plasirane selekcije idu na EURO, "orlićima" je otvoren put ka plasmanu na kontinentalno takmičenje. Naredni meč na programu je u subotu protiv Danske od 12 časova, dok u poslednjem kolu naši mladi fudbaleri igraju protiv Turaka u utorak od 14 časova. 

 

 

Nažalost, lep dan za srpski fudbal pokvarila je reprezentacija do 19 godina koja je doživela poraz na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Četa koju sa klupe predvodi Radovan Krivokapić značajno je umanjila svoje šanse da se nađe na kontinentalnoj smotri budući da su Danci slavili sa 3:1. 

Da bi Srbija mogla da ima problema videlo se na startu meča budući da je Viskov već u 20. minutu uspeo da matira Luku Lijeskića. Pokušavali su "orlići" da se vrate u meč i uspeli su golom Đura Đulija Đekića, a onda se u finišu sve raspalo. 

Foto: Starsportphoto

 

Danci su golovima u 84. i 86. minutu stigli do pobede i značajno otežali put "orlićima" ka Evropskom prvenstvu. 

Radi se o generaciji Srbije koja je pre dve godine na Evropskom prvenstvu za kadete bila treća u Izraelu. Ipak, nakon poraza od Danaca izvesno je da će "orlići" teško taj uspeh ponoviti u Severnoj Irskoj budući da je do kraja kvalifikacija ostalo još dve utakmice. 

Prva - protiv Portugala u subotu od 21 čas, a 26. marta rival Srbije biće Grci. Samo najbolja selekcija izboriće mesto na Evropskom prvenstvu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15