• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

10:14

Dugogodišnje rivalstvo! Obradović i Sferopulos 12. put jedan protiv drugog, evo kakav je trenutni skor

Starsportphoto/Informer/EPA

Košarka

Dugogodišnje rivalstvo! Obradović i Sferopulos 12. put jedan protiv drugog, evo kakav je trenutni skor

Podeli vest

Trener Crvene zvezde mlađi je sedam godina od najvećeg evropskog stratega i kormilara Partizana, ali, verovali ili ne, ima pet godina više radnog iskustva.

Došlo vreme za prvi košarkaški derbi u novoj sezoni! Čekali su navijači Partizana i Crvene zvezde od 22. juna i majstorice finala ABA lige, a četiri meseca kasnije na programu je novi večiti derbi, ovog puta u Evroligi (18.30, Sport klub 1).

Od poslednjeg odigranog derbija, mnogo toga se promenilo, naročito u redovima crveno-belih. Izmenjen je kompletan tim, a pre nekoliko dana došao je i novi trener, pošto je Duška Ivanovića, sa kojim je Zvezda imala dugoročne planove, zamenio grčki strateg Janis Sferopulos.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa druge strane, u redovima Partizana dogodile su se određene promene u igračkom kadru, koje su, gledano na uzorku od ovih osam utakmica na startu sezone, oslabile tim.

Stoga, najveći rivali u ovaj derbi ulaze malo poljuljanog raspoloženja i samopouzdanja. Oba tima startovala su Evroligu skorom 1-3, a u ABA ligi maksimalnih 4-0 ima Zvezda, dok Partizan ima tri pobede i poraz od Mege.

Sa jedne strane biće Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener svih vremena sa 50 trofeja, a suprotstaviće mu se Janis Sferopulos, pedantni grčki strateg, koji ima osam pehara u trenerskoj karijeri.

Foto: Starsportphoto

 

 

Međutim, nekadašnji strateg Olimpijakosa i Makabija može da se pohvali da ima pozitivan skor u okršajima sa popularnim Žocom. Njih dvojica su dosad 11 puta igrali međusobno, a Sferopulos je ostvario šest pobeda, dok je Željko pet.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ipak, najvažniju pobedu u njihovim okršajima odneo je Obradović. U pitanju je finale Evrolige iz sezone 2016/17. Obradović je tada sa Fenerbahčeom tukao Sferopulosov Olimpijakos sa 80:64, čime je došao do svoje devete titule šampiona Evrope.

Janis je sa Olimpijakosom protiv Željkovog Fenera igrao sedam puta i skor je 4-3, dok kao trener Makabija protiv Žoca ima skor 2-2.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija