• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2023

08:13

Skandal na pomolu! Velika frka, Njujork Niksi tuže srpskog trenera

profimedia

NBA

Skandal na pomolu! Velika frka, Njujork Niksi tuže srpskog trenera

Podeli vest

Američki mediji prenose da su Njujork Niksi pripremili tužbu protiv Darka Rajakovića, srpskog trenera i njegovih saradnika zbog iznošenja poverljivih dokumenata iz kluba.

Čelnici tima smatraju da je srpski stručnjak, zajedno sa saradnicima Ikečukvuom Azatomom i Noom Luisom, iz tog kluba izneo poverljive informacije. Njih dvojica su bivši članovi njujorške franšize, nakon čega su ovog leta otišli u Kanadu, u Toronto. Na spisku optuženih je još 11 članova, a Azatom je navodno odneo na hiljade fajlova.

"Ovi dokumenti su veoma poverljivi, a radi se o izveštajima iz igre, statističkoj knjizi iz prošle godine, skauting snimke i materijale, ali i ostale stvari. U Niksima smatraju da je to kršenje svih mogućih pravila, ugovora, te civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim da tuže",  preneli su tamošnji mediji.

Kako se navodi u samoj tužbi, Rajaković je iskoristio Azatoma kako bi došao do informacija.

"Kako bi se što bolje pripremili za posao, Rajaković i njegovi saradnici su koristila Azotama i njegovu poziciju Niksima kako bi se dokopao informacija i organizovao među Reptorsima plan i posao - pišu tamošnji mediji i dodaju da je Azotam koristio svoje mejl kako bi sve ovo navodno uspelo. Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije", stoji u tužbi.

Rajaković je u SAD otišao 2012. godine, kada je preuzeo razvojni tim Oklahome, ekipu Tulse. Kasnije je radio kao pomoćnik u Oklahomi, Finiksu i Memfisu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija