• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2023

06:16

Sram vas bilo! Zlobni Englezi, Novak im prst u oku jer je prvi

Tanjug/AP

Novak Đoković

Sram vas bilo! Zlobni Englezi, Novak im prst u oku jer je prvi

Podeli vest

Novak Đoković je najbolji teniser ikada, ali Engezi ne mogu da se pomire sa tom činjenicom, pa kažu da je žalosno što je Srbin, koji ima 36 godina, najbolji na svetu.

Engleski mediji se utrkuju ko će pre da pljune po Novaku Đokoviću, a britanski "Dejli mejl“ je u tome bez premca. Iskreno, malo ko je iznenađen ovom njihovom retorikom, ostave nas bez teksta kada im se "omakne", pa kažu neku lepu reč o Srbinu.

Naš as je nedavno na Ju-Es openu osvojio 24. grend slem u karijeri, pobedio je Danila Medvedeva u finalu, ove sezone je šampion na tri slema, pored Njujorka najbolji je bio na Australijan openu i Rolan Garosu. Takođe, nastavio je dominaciju na ATP listi, počeo je 392. nedelju na tronu.

Englezima je Novak prst u oku, ne mogu da podnesu što pobeđuje. Mrze ga jer postoji. Kako drugačije objasniti ovo što je napisao "Dejli mejl" o čoveku koji jednostavno dominira, jer je najbolji, nikome ništa nije ukrao, nije varalica...

"Tužno je što je Đoković sa 36 godina prvi na svetu“, navodi autork teksta da citira jednog neimenovanog tenisera za koga kaže da mu je prijatelj i da mu se  karijera protezala na kraj prošlog i početak novog milenijuma, te da je bio u prvih 10 na svetu. 

Pomenuti je više zaštićeni svedok, nego bivši teniser, pošto eto ima mišljenje, ali ne sme iza njega da stane imenom i prezimenom. Kakav je to čovek? 

"Kakav je bio stav ovog igrača, koji je imao uspešnu karijeru između dva veka, o današnjoj eliti ne računajući Đokovića i Alkarasa? Tačan termin koji je upotrebio nije prikladan za štampu i, recimo, da je daleko od pozitivnog", piše autor.

Foto: printscreen instagram

 

 

Takođe, zameraju Novaku jer sve ređe igra. Ove sezone je igrao samo šest turnira koji nisu grend slemovi. Ali, i pored toga dominira i obara rekorde i to je ono što mrzitelje najviše boli. Izgleda da je Nole kriv i što ne igra svaki turnir sa 36 godina samo da bi ATP bolje izgledao i zarađivao više novca. A, ne pominju Karlosa Alkaraza, koji je u najboljim godinama, pa koristi svaku priliku da se odmori, daleko od toga da igra na svim turnirima. To je valjda u redu.

"Kako to da pomogne ATP turu da maksimizuje zaradu od TV prava i sponzorstava ako broj 1 retko učestvuje. Odigrao je samo šest turnira van grend slemova u celoj sezoni do sada. Priznajući njegovu briljantnost, moj prijatelj, bivši član Top 10, ističe da će Srbin uskoro biti bliži 37. nego 36. godini i da bi zaista trebalo da bude više pravih izazivača", dodaje autor.

Potom se navodi  da je Đoković u tekućoj sezoni izgubio samo od Alkarasa u finalu Vimbldona, od Runea u Rimu, te Medvedeva u Dubaiju. Što se tiče Rubljova, Sinera i Frica, oni su daleko iza i svi zajedno protiv srpskog asa imaju učinak 1-15. Pozitivan skor praktično imaju samo Rune i Kirjos (2-1), a tu je i Jirži Veseli (2-0), Čeh koji nije ni u prvih 300. Podsećaju  koliko je Đoković uspešan kada treba prilagoditi se igri protivnika. Protiv Danila Medvedeva je bilo 5:4 u međusobnim mečevima, sada je 10:5. Stefanos Cicipas je dobio dva od prva tri meča, a onda je usledio niz od deset poraza, dok je Saša Zverev imao 2:2 a sada Novak vodi sa 8:4.

Foto: Reuters

 

 

"Ostaje zagonetka da od svih aktivnih tenisera najbolji međusobni odnos sa Đokovićem ima Jirži Veseli, češki teniser koji nije ni u prvih 300 na svetu. Dva puta je slavio bez poraza“, piše "Dejli mejl".

Traže Engezi način kako da se reše Novaka Đokovića. 

"Verovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu. A možda bi olimpijsko zlato, jedini uspeh koji izmiče Đokoviću tokom cele karijere, pomoglo da njegov nezasiti apetit izbledi.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija