• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2023

09:37

Egzum: Ako se vratim u Evropu, Partizan je jedina opcija!

AP/Photo

Partizan

Egzum: Ako se vratim u Evropu, Partizan je jedina opcija!

Podeli vest

Australijski košarkaš Dante Egzum, još uvek u najlepšem sećanju ima Beograd i Partizan, pa tako najavljuje da će, ukoliko napusti Dalas Maverikse i NBA ligu njegova sledeća stanica biti povratak u crno-beli dres!

Egzum je jedan od najzaslužnijih pojedinaca za izuzetno uspešnu proteklu sezonu Partizana. Osvojili su trofej Admiral bet ABA lige nakon deset godina, bili na korak od fajnal fora Evrolige i postali jedan od najgledanijih timova u takmičenju.

Svojim sjajnim igrama pod vođstvom Željka Obradovića zaradio je simpatije "grobara", ali i pažnju iz najjače lige sveta. Sada brani boje Dalas Maveriksa, ali priznaje da se i dalje rado priseća momenata u crno-belom dresu iz prethodne sezone u razgovoru za "Mocart sport".

Foto: AP/Photo

Dante Egzum

I dalje mi tako povremeno padaju na pamet neke scene tokom sezone koje sam doživeo u Partizanu. Bio je to period koji se neće zaboraviti. Već sam pričao sa saigračima u Dalasu, rekao sam im da je to iskustvo koje svaki košarkaš mora da doživi, ambijent koji stvore navijači Partizana je nezamisliv. Ta strast u Evropi, borba na terenu, drugarstvo koje je stvoreno, generalno neverovatna konekcija sa klubom. Sve je bilo kao san. Evo već sada odmah da kažem, ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina - rekao je Egzum u razgovoru za "Mocart sport".

Jedan je od važnih igrača koje Partizan nije uspeo da zadrži nakon finalne serije Admiral bet ABA lige protiv Crvene zvezde. Posle potvrde da će u timu ostati Kevin Panter, Zek Ledej i Džejms Naneli, navijači su se nadali da će i Egzum produžiti saradanju sa timom iz Humske, ali je Australijanac ipak odlučio da se zaputi u Teksas. Otkriva da se nije začudio kada je Panter saopštio ostanak u timu Željka Obradovića, jer se uverio koliko se kapiten Partizana zaljubio u grad i klub.

Foto: Starsportphoto©

Kevin Panter

Sa Kevinom sam dosta pričao tokom leta. Što se mene tiče, nisam se nimalo iznenadio. Video sam po njemu koliko uživa u Beogradu, koliko mu Partizan znači, jednostavno pronašao je sebi dom, okruženje koje mu veruje. Isto važi i za Zeka. Naravno, verujem da im nije bilo lako jer u tim situacijama kada donosite odluke o budućnosti, morate sebe da stavite u prvi plan, jer na kraju krajeva, radi se o vašem životu. Srećan sam što su se dogovorili sa klubom i što će svi moći da nastave da ih gledaju, znam da ja hoću - poručio je Egzum.

Naravno, ispratio je i promene u igračkom kadru Partizana i smatra da će Željko Obradović na raspolaganju imati odličan sastav u novoj takmičarskoj godini.

Video sam koga je Partizan sve doveo. Mislim da je sastavljena dobra ekipa. Definitivno ima kvaliteta, doduše malo mi je žao što je raspored ponovo težak. Ponovo sezona počinje gostovanjem i to sada u Tel Avivu, a znamo svi kako je tamo. Gledao sam i pripremne utakmice, protiv Fuenlabrade na stadionu. Svi su videli scene sa te utakmice, čak su me neki prijatelji zvali i sa oduševljenjem pričali o tome, a ja sam im samo rekao da je to delić onoga što sam ja doživeo u Areni. Verujem da trener Željko može mnogo toga da napravi sa ovom ekipom. Ja im želim da osvoje sve - rekao je Australijanac.

Foto: Starsportphoto

Partizanove novajlije - Mateuš Ponitka i Frenk Kaminski

Za kraj, najavljuje dolazak na utakmicu bivšeg kluba u ulozi navijača kada mu to zgusnuti raspored u NBA ligi dopusti.

- Pre nekoliko dana sam gledao kalendar, definitivno imam plan da dođem u Beograd. Na neku utakmicu plej-ofa. Sezona u Evropi može baš da se oduži, ako budu obaveze dozvolile, sasvim sigurno dolazim u Beograd na neku utakmicu. Samo još da pronađem pravi datum, ali to je definitivno cilj za narednu godinu - zaključio je Egzum.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

Tajne veze nove koalicije: Kako je DSS 2012. pomogao Bojanu Pajtiću da ostane na vlasti još četiri godine
Politika

Tajne veze nove koalicije: Kako je DSS 2012. pomogao Bojanu Pajtiću da ostane na vlasti još četiri godine

Koalicija stari – novi DSS – Liga socijaldеmokrata Vojvodinе – Dеmokratska stranka – Brajan Brković – Dinko Gruhonjić najavljеna jе još 2012. godinе. DSS jе tе 2012. umеsto da sruši pokrajinsku vladu Bojana Pajtića i sprеči daljе urušavanjе Vojvodinе, omogućio Pajtićеv ostanak na vlasti još punе čеtiri godinе, tokom kojih jе, po mišljеnju еkonomista nastavljеno siromašеnjе Vojvodinе i ispumpavanjе dеsеtina milijardi na fantomskе projеktе i koruptivnе poslovе.

22.05.2024

15:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija