• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2023

10:56

Neobično! Đaci u Šapcu i ovako uče engleski!

Printcreen RTS

Vesti

Neobično! Đaci u Šapcu i ovako uče engleski!

Podeli vest

Šabačka gimnazija je jedina obrazovna ustanova u Srbiji koja je deo projekta "Kultura u koverti" kojim je povezano 12 evropskih škola.

Dok pisma, kao oblik komunikacije, gube bitku sa elektronskom poštom, učenici filološkog smera ih pišu rukom i olovkom. Ono što znaju, misle i osećaju, prenose na papir. Olovkom i srcem predstaviće svoju zemlju i grad i upoznati vršnjake iz šest država, prenosi RTS.

- Vidim ovo kao dobru priliku da upoznamo kulturu drugih država, da upoznamo takođe i nove drugare i da pokažemo svoje veštine pisanja na engleskom- kaže Teodora Aleksić, učenica Šabačke gimnazije.

Foto: Printcreen RTS

Đaci filološkog smera olovkom na engleskom jeziku pišu pisma vršnjacima u Evropi

- Ovo nam je prvi put da imamo mogućnost da pišemo pismo rukom i da dobijamo pisma, pogotovo iz različitih zemalja, prvo su nam stigla pisma iz Češke, u prvom krugu pisama pišemo o muzici, pored toga imamo forum na kojem možemo da se dopisujemo svi zajedno, forum je eTvining. Drago mi je što uopšte imamo mogućnost da pričamo sa drugarima iz različitih zemalja- objašnjava Dušan Babić, učenik Šabačke gimnazije.

Iako je platforma koja je deo evropskog programa digitalna, profesorka engleskog jezika pisma će poslati poštom svojim kolegama koji će ih na časovima predati učenicima.

Foto: Printcreen RTS

Nada Filipović, profesorka engleskog jezika

-  To je deo evropske platforme za promociju i poboljšanje u obrazovanju, zajedno smo u projektu sa našim kolegama i naravno, sa njihovim učenicima, iz Češke, Poljske, Madjarske, Turske, Grčke i Španije. Cilj ovog projekta je tradicionalna razmena pisama, pošto generacije koje mi sada učimo nikada nisu pisala pisma ili retko ko od njih, tako da je poenta da oni razmenjuju pisma. U tim pismima oni će se predstavljati, upoznavati, upoznavaćemo druge kulture, promovisaćemo našu kulturu- objašnja Nada Filipović, profesorka engleskog jezika.

Šabački gimnazijalci, sa ponosom će predstaviti i svoju školu koja je ove godine obeležila 186 godina rada. Zajedno će pripremiti i brošuru sa nacionalnim jelima zemalja koje učestvuju u projektu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set