• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer / G. R.

25.03.2024

19:09

Strašno! Izbacio hrčke u kontejner sa sve kavezom!

G.R.

Vesti

Strašno! Izbacio hrčke u kontejner sa sve kavezom!

Podeli vest

Šapčane je nedavno razočarao i naljutio bahati sugrađanin koji je petoro mačića stavio u kesu i bacio u kontejner !? U gradu se nekoliko dana pričalo o "bezdušniku", a onda je Aleksandar Stanojlović na drugom kraju grada, isto u kontejneru, naišao na kavez sa četiri mala hrčka!

Za razliku od mačića, ovi životinjice su preživele jer im je nepun sat kasnije utočište pružila porodica Turajlić.

- Živi su zahvaljujući Aleksandru Stanojloviću Badžesu koji ih je pronašao. Nije prošlo ni pola sata kako smo videli objavu na društvenim mrežama, suprug je otišao i doneo ih u kuću. Zdravi su, negovani i lepi i još se prilagođavaju na novi dom - kaže Neda Turajlić.

 

Foto: G. R.

Životinjice su negovane i zdrave

 


Novim drugarima najviše su se obradovale Nedine ćerke koje se ne odvajaju od terarijuma, a posebno mlađa koja ima svega tri godine. Neda brine o higijeni - menja piljevinu i vodu i nabavlja hranu za nove ljubimce.

 

Foto: G. R.

Neda Turajlić

 

- Ranije smo imali morsko prase. O nezi i ishrani hrčaka nisam ništa znala, ali sam brzo naučila putem interneta. Nije komplikovano, nisu zahtevni ljubimci. Kupujem hranu za glodare, dodam im malo šargrepe i semenki suncokreta - priča Neda.


Iako su udomili dva mužjaka i dve ženke, Turajlići  su odlučili da zadrže oba para, ali će ih razdvojiti u dva terarijuma i zainteresovanim ljubiteljima ovih životinjica pokloniti njihove potomke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set