• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

17.03.2024

13:05

Čarli se vratio kući posle godinu i po! Velika radost u Donjoj Vrežini kod Niša

Privatna arhiva

Vesti

Čarli se vratio kući posle godinu i po! Velika radost u Donjoj Vrežini kod Niša

Podeli vest

Mali kudravi crno beli mešanac Čarli imao je ogromnu sreću da ga spasi žena koja mnogo voli životinje i da sasvim slučajno pronađe njegove prave vlasnike, i to posle godinu i po dana!

Porodica Nikolić iz niškog naselja Donja Vrežina tražila je svog psa mesecima. Već su izgubili nadu da će ga pronaći, kada je jedna objava na društvenim mrežama sve promenila. 

Novica Nikolić kaže da je Čarli bio njihov mezimac, pas koga su obožavali njegova supruga, deca i on. Uzeli su ga od poznanika sa sela kada su mu bila svega dva meseca i čuvali i pazili najbolje što su mogli duže od dve godine.

- Nikada ga nismo vezivali, uvek je bio slobodan u dvorištu. Dešavalo se i ranije da zaboravimo da zatvorimo kapiju, ali nikad se nije dešavalo da pobegne, sve do jeseni pretprošle godine. Kapija je bila otvorena i izleteo je iz dvorišta kao da ga neko juri. Potrčali smo za njim, međutim izgubio mu se svaki trag, kao da je u "zemlju propao". Pretražili smo čitavo naselje, nigde ga nije bilo - priča Novica.

Foto: Privatna arhiva

Prepoznao je svoje vlasnike

 

Čak su i komšije pokušavale da ga pronađu, postavljali fotografije na društvenim mrežama, raspitivali se, ali uzalud.

- Pre nedelju dana moja ćerka je videla objavu na Fejsbuku. Žena je postavila fotografiju i ispričala šta se dogodilo Čarliju i kako ga je pronašla. Čim smo videli fotografiju bili smo 99,9 odsto sigurni da je to naš pas. Otišli smo po njega i kada smo ga videli znali smo da je naš. On je na kratko bio zbunjen, ali nas je prepoznao, videlo se odmah da je srećan što je ponovo sa nama - opisuje Novica.

Kaže da ne znaju gde je njihov pas bio u proteklih godinu i po dana, ali žena koja ga je pronašla i čuvala ispričala im je kakvu je "golgotu" preživeo u poslednja dva meseca, dok ga nije spasila.

- Ona ga je svakog dana, dva meseca posmatrala iz autobusa na putu Niš – Gornja Vrežina, u zoni gde nema kuća već su izgrađena stovarišta i sedišta firmi. Bio je vezan za neku radnu mašinu i uvek je stajao na istom mestu. Kad god bi ona prošla on je stajao nepomičan i na kiši i na sucu. Nadala se da ljudi koji su ga tu vezali brinu o njemu, međutim jednog dana je istrčao iz njiva na put, upravo kada je tamo prolazio autobus. Umalo ga nije zgazio, ali ta žena je povikala, zaustavila autobus i prepoznala je to pas koga je dva meseca viđala na istom mestu pored radne mašine - priča Novica.

Foto: Privatna arhiva

BIće opet onaj stari

 

Čarli je tad bio u jadnom stanju, ima je svega četiri kilograma i bio je pun krpelja i buva.

- Žena ga je četiri kilometra, po kiši, u rukama nosila do svoje kuće. Nahranila ga je, ošišala, očistila od buva i krpelja, okupala. Kada se posle nekoliko dana vratila sa njim do mesta gde je bio vezan, shvatila je da ga niko nije pustio, već da je uspeo da se preko glave oslobodi debelog lanca kojim je bio vezan zato što je mnogo smršao. Na tom mestu nije bilo ni jednog traga da ga je neko hranio ili davao vodu - dodaje Novica.

Sad su svi srećni što je Čarli ponovo sa njima, okružen ljubavlju i pažnjom. Još se na njemu vidi da je preživeo teške mesece, ali će se potruditi da za koju nedelju bude opet onaj stari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set