• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2023

22:35

SAD spremile sahranu Evropi: Od toga nema ništa - ceremoniju prekidaju Putin, Orban i Vilders! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

SAD spremile sahranu Evropi: Od toga nema ništa - ceremoniju prekidaju Putin, Orban i Vilders! (VIDEO)

Podeli vest

Nova Tema dana bila je nemoć Evrope da se uzdigne i sakrije očigledno srljanje u propast zbog SAD, ali i uticaj svetskih lidera na sve ovo, a gosti koji su govorili o ovome bili su prof. Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević i pisac i publicista Igor Ivanović.

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević, navodi da zbog pojedinih političara u Evropi kao što su Orban i političari u Slovačkoj i Holandiji, Evropa zbog njih deluje da se budi i oporavlja.

- Ne mora da znači da je zbog indicija i signala Evropa u zaostatku ekonomske demografije i ostalih geopolitičkih aspekata. Zbog pojedinih političara u Evropi kao što su Viktor Orban i političari u Slovačkoj i Holandiji, ona deluje da se budi i da se oporavlja - rekao je Ristivojević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branislav Ristivojević

 

Naš sagovornik dodaje i da određene strukture u Holandiji i Evropi žele da uklone poljoprivrednike i da dovedu narod na ivicu egzistencije, ali da to novi predsednik Holandije neće dozvoliti.

- Rusija i Putin pokazuju da ne žele da se toliko mešaju u politiku Evrope, kao što se SAD meša. Evropska unija je pala u ruke SAD-a, ako padne i Nemačka doći će do totalne propasti. Određene strukture u Holandiji i Evropi žele da uklone poljoprivrednike i da dovedu narod na ivicu egzistencije, ali to novi predsednik Holandije neće dozvoliti - tvrdio je Ristivojević.

Pisac i publicista Igor Ivanović ističe da je Evropa protektorat  i vazal Amerike, kao i da migranti predstavljaju opasnost za Evropu, koja je pokušala da slomi Rusiju.

- Zapadna civilizacija gde se nalazi i Evropa koja je u propasti, a Evropska unija je protektorat Amerike. Migranti predstavljaju ogromnu opasnost za Evropu, jer menjaju ceo kulturološki sistem starog kontinetna. Evropa je htela da slomi Rusiju, da ona propadne, a zapravo se desilo suprotno i EU je postala vazal Amerike - rekao je Ivanović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Igor Ivanović

 

Prema rečima Ivanovića Evropska unija želi da uništi poljoprivredu, zbog Amerike koja želi da uvede veštačku i modifikovanu hranu, kao i da je Donald Tramp doneo politiku suprotstavljanja populistima, dok je Vladimir Putin svetionik tradicije i snažne odbrane.

- Evropska unija traži da svi koji se bave poljoprivredom pobiju svu stoku, zbog navodnog zagađenja metana. Nije ni čudo što Amerika finasira te ekološke pokrete, da bi dovela Evropu na ivicu gladi, a onda da uvedu veštačku modifikovanu hranu. Tramp je otvorio vrata nekim političarima u Evropi koji se suprotstavljaju populistima Evrope i onima koji žele da unište tradiciju, a Vladimir Putin je svetionik za te političare i Rusija će ostati glavni stub odbrane - zaključio je Ivanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija