• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2024

18:22

NATO strahuje od jezive Putinove odmazde! Rusomrzački stav će skupo koštati Zapad  (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

NATO strahuje od jezive Putinove odmazde! Rusomrzački stav će skupo koštati Zapad (VIDEO)

Podeli vest

U novom izdanju emisije Rat uživo, pored akutelnih geopolitičkih dešavanja u svetu, govorili smo sa gostima o pobedi Vladimira Putina na izborima, kao i naporima Zapada da isprovocira rat NATO pakta sa Rusijom.

Gosti emisije Rat uživo na Informer TV bili su, Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost, ekonomista Bojan Dimitrijević, prof. dr Stevica Deđanski i novinar Vlastimir Vidić.

Novinar Igor Damjanović ističe da je izborni proces protekao bez ikakvih incidenata, a da je rezultat bio očekivan, ali i da je na frontu zatišje.

- Izborni proces je protekao bez ikakvih incidenata, a kampanja nije bila toliko aktivna. Rezultat izbora je bio potpuno očekivan, a zapadne amabasade su govorile kako će se desiti teroristički napad i time su pokušali da destabilizuju izborni proces. Na frontu je za sada potpuno zatišje, osim što su Rusi zauzeli Orlovku - istakao je Damjanović.

Novinar Vlastimir Vidić govori o tome da Rusija traži odštetu za opsadu Lenjingrada, današnjeg Sankt Peterburga, ali Nemci daju odštetu samo ljudima jevrjeskog porekla.

- Zapad je obećao novu pomoć Ukrajini i SAD su pritisnuli Nemačku da pošalje nove rakete za Ukrajince. Nemačka neće da prizna genocid u Lenjingradu, već su samo priznali zločin i opsadu. Rusija traži odštetu za opsadu Lenjingrada, današnjeg Sankt Peterburga, ali Nemci to čine samo prema ljudima jevrjeskog porekla - objasnio je Vidić.

Foto: infromer printscreen

Vlastimir Vidić

 

Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost ističe da se napadi Zapada na Rusiju i Putina nastavljaju, ali da su ti napadi koštali kolektivni Zapad.

- Rusija je u posebnim okolnostima izvela izbore, od konstantnih napada na Rusiju, pa sve do ratne operacije u Ukrajini. Konstantni napadi Zapada na Putina se nastavljaju i Zapad ne želi da razume izbornu volju građana Rusije i pokušaće da ih ospori u svakom smislu. Zapad je izazvao rat, koji ga je koštao dedolarizacije i gubitka mnogih strateških partnera koji su prešli na stranu Rusije - rekao je Đurđev.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stevica Deđanski i Petar Đurđev

 

Prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, tvrdi da je Rusija nastavila da jača, uprkos svim naporima Zapada da se to ne desi, kao i to da je Putin uspeo da prebrodi sve sankcije koje je Zapad uveo.

- Zapadne strukture žele da bude veći katolici od pape i utrkuju se ko je ekstremniji sa svojim izjavama usmerenim ka Rusiji. Makron pokušava da dokaže da je najveći mrzitelj Rusije, a sa njim se utrkuju i ostali zapadni lideri. Govorili su da Rusija propada, a Rusija je nastavila da jača, govorili su da Vladimir Putin ima rak i da neće pobediti na izborima, što se ispostavila kao potpuna laž. Putin je uspeo da prebrodi sve sankcije koje su uvedene Rusiji, a Evropa je upala u krizu zbog tih sankcija i smatram da Zapad ne sme da napadne - kazao je Deđanski. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija