• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

30.09.2022

07:00

SKANDALOZNO IZVEŠTAVANJE JAVNOG SERVISA! RTS napada Informer, a brani one koji tuku novinare!

printscreen

Društvo

SKANDALOZNO IZVEŠTAVANJE JAVNOG SERVISA! RTS napada Informer, a brani one koji tuku novinare!

Podeli vest

Javni medijski servis RTS u skandaloznom prilogu u 'Dnevniku 2', centralnoj informativnoj emisiji, u sredu uveče sve vreme je napadao Informer, a istovremeno branio one koji tuku novinare i urednike!?

RTS je u većem delu svog priloga prikazao 'opravdano nasilje' demonstranata, brutalno vređanje i gađanje jajima ulaza u zgradu u kojoj se nalazi naša redakcija.

Emitovali su i izjave aktiviste Igora Jurića, poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković i saopštenje Saveta za štampu, koji su kritikovali Informer zbog intervjua sa silovateljem Igorom Miloševićem. Na drugoj strani, objavljeno je nekoliko, zlonamerno iz konteksta potpuno izvučenih rečenica Dragana J. Vučićevića, i to iz intervjua koji je objavljen na našem portalu.

Foto: Informer

Dragan J. Vučićević nakon napada ispred redakcije Informera

Na kraju samog priloga, u jednoj polurečenici, novinari RTS pomenuli su da je tužilaštvo pokrenulo istragu zbog 'navoda o napadu na Vučićevića' potpuno ignorišući brojne dokaze da se fizički napad na našeg urednika zaista i desio!?!

Šta čekaju?!
Da li Vučićevića treba da ubiju kao Ćuruviju da bi neko osudio napad na njega?!
Nebojša Bakarec, Odbor za kulturu i informisanje

I dok na naše pozive i poruke juče nisu odgovarali ni direktor RTS Dragan Bujošević, ni urednik Informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović, Nebojša Bakarec, potpredsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, kaže da se RTS opet najstrašnije osramotio.

- Da je napadnut neki novinar ili urednik tajkunskih, hejterskih medija, reagovale bi sve stranke, mediji, OEBS, EU, UN, zapadne ambasade... A ovako svi ćute! Sramotne su reakcije RTS, UNS i, naravno, tajkunskih medija. Svi oni namerno zatvaraju oba oka pred napadom na Vučićevića. Pitam se da li Vučićevića treba da ubiju kao Ćuruviju da bi neko konačno osudio napad na njega? Sram ih bilo! - poručuje Bakarec.

IVICA DAČIĆ, LIDER SPS

Najoštrije osuđujem pokušaj linča glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i pozivam nadležne da otkriju počinioce i inspiratore.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ISTINA

pre 1 godinu

Još jednom kažem ovakav javni servis koji se financira i iz džepova napaćenog naroda a radi protiv istog naroda treba raspustiti (rukovodstvo krivično i prekršajno kazniti) i osnovati novi koji će raditi u interesu naroda.Ovaj tv servis je petokolonaški i radi u korist naših neprijatelja.Pod Hitno nešto preduzeti,jer narodu je više svega dosta!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija