• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.01.2024

10:33

Pronašli pijanu devojčicu na Kalemegdanu! Lekari Hitne pomoći u šoku nakon sinoćnjeg dočeka!

Tanjug

Društvo

Pronašli pijanu devojčicu na Kalemegdanu! Lekari Hitne pomoći u šoku nakon sinoćnjeg dočeka!

Podeli vest

Lekari su noćas, za doček Srpske Nove godine imali pune ruke posla. Šest ekipa Hitne pomoći dežuralo je noćas na dočeku pravoslavne Nove godine u Beogradu, a prema rečima doktorke Olje Mirković, najviše problema bilo je sa maloletnicima u alkoholisanom stanju.

Bilo je 113 intervencija, 26 na javnom mestu i to su uglavnom problem pravili tinejdžeri u alkoholisanom stanju. Prema rečima doktorke Olje Mirković, iza ekipe Hitne pomoći je burna noć. Osim alkoholisanih tinejdžera, bilo je problema i sa povredama sa hladnim oružjem.

- Bilo je dosta alkoholisanih stanja, najviše dečaka i devojčica od 13 do 15 godina. Apelovala bih na roditelje da obrate pažnju gde im se deca kreću - rekla je dr Mrković za "RTS".

Lekare Hitne pomoći je posebno šokirao slučaj maloletne devojčice u alkoholisanom stanju, koju je prolaznik slučajno pronašao na Kalemegdanu i prijavio.

- Devojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju, zatečena je od strane slučajnog prolaznika. Šta da kažem... Treba obratiti pažnju na decu - izjavila je doktorka Mirković vidno šokirana.

Foto: Shutterstock

 

Na tri različita mesta u gradu obračun noževima

Prema rečima doktorke Olivere Mirković, na tri različita mesta u Beogradu došlo je do obračuna hladnim oružjem. Svi povređeni adekvatno su zbrinuti i van su životne opasnosti. Jedan od povređenih je, takođe, maloletnik, dečak od 17 godina, koji je nakon saniranja povrede prebačen u Urgentni centar.

Kao i svake noći u velikom broju su se javljali hronični bolesnici, najviše astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima.

Tokom noći su dežurale 22 ekipe Hitne pomoći koje su intervenisale ukupno 113 puta, od toga 26 puta na javnim mestima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija