• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2024

09:13

Ovog leta brže i lakše do mora: Moguć sistem integrisane putarine sa Grčkom

tanjug

Društvo

Ovog leta brže i lakše do mora: Moguć sistem integrisane putarine sa Grčkom

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je, nakon susreta sa ministrom infrastrukture i transporta Grčke Hristosom Staikurasom u Beogradu, da će resorna ministarstva dve zemlje učiniti sve što je u njihovoj moći da do početka leta bude uspostavljen sistem integrisane putarine između Srbije i Grčke.

Vesić je rekao da su Staikuras i on konstatovali da je saradnja dve zemlje u saobraćaju i transportu veoma dobra, naročito kada je reč o vazdušnom saobraćaju, kao i da može da se učini još toga da saradnja bude i bolja.

- Razgovarali smo i dogovorili se da u narednom periodu uradimo sve što je u našoj moći da do početka leta bude uspostavljen sistem integrisane putarine između Srbije i Grčke, kako bi naši turisti i oni koji dolaze iz Grčke mogli da koriste iste 'tagove' za prolaz kroz naše dve zemlje - istakao je Vesić.

Vesić je pozvao Grčku da bude naš dragi gost na sajmu Expo 2027. godine i bude veoma prisutna na njemu, jer je ona, kako kaže, jedan od najvažnijih prijatelja koje imamo u Evropi, zemlja koja nas podržava i zemlja sa kojom nemamo apsolutno nijedno otvoreno pitanje. Staikuras je rekao da je Grčka spremna da bude uz Srbiju kada je reč o izgradnji velikog obima i infrastrukturnom razvoju.

- Kada je reč o sistemu naplate putarine, već smo dali instrukcije našim nadležnim institucijama da okončaju preliminarne procedure koje uključuju studije isplativosti i bave se tehničkim, administrativnim, trgovinskim i pravnim aspektima primene elektronske naplate putarine. U narednim nedeljama, kontaktiraćemo srpske kolege i sastaviti plan sa svim tehničkim detaljima i troškovima - naveo je Staikuras.

Kako je rekao, železnička veza između luke Pirej, Soluna, Skoplja i Beograda od velikog je značaja za regionalnu povezanost i transport.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija